Liga 1

Florin Bratu despre perioada petrecută la Gaz Metan: "Mediaşul mi-a luat mitraliera"

Florin Bratu vrea să uite perioada petrecută la Mediaş şi să se "reinventeze" la Cluj

Articol de Cosmin Prişcă  —  luni, 25 iunie 2012

Atacantul de 32 de ani speră să se reinventeze sub comanda lui Claudiu Niculescu la Universitatea Cluj.


Florin Bratu a dezamăgit la Mediaş, dar atacantul este pregătit de o nouă aventură în Liga I. Vîrful a vorbit despre perioada extrem de dificilă pe care a trăit-o sub comanda lui Cristi Pustai şi spune că speră să redevină jucătorul decisiv din trecut.

- Florine, ce a însemnat pentru tine perioada petrecută la Gaz Metan?
- Vreau să uit cît mai repede acest interval de timp în care am fost la Mediaş pentru că a fost cea mai nefastă perioadă a carierei mele! Adevărul este că nu am ştiut cum să fug cît mai repede de acolo. M-a deranjat atitudinea unor oameni, dar asta este lumea. Oamenii trebuie să înţeleagă că în tot acest timp nu doar Florin Bratu a fost de vină, nu doar el a greşit, ci adevărul este undeva pe la mijloc. Dar acum nu vreau să mă mai gîndesc în urmă, la ce a fost. Oricum, la Gaz Metan a fost o perioadă urîtă pentru mine deoarece eu am venit cu gînduri bune, dar nu am putut realiza nimic din ce mi-am propus.

- Crezi că "Mitraliera" mai funcţionează?
- (rîde) Eu cred că mitraliera mi-a fost confiscată în momentul în care am ajuns la Mediaş. Nu ştiam în toată această perioadă ce îmi lipseşte, dar imediat după ce am reziliat contractul am găsit-o în portbagaj. Mai mult, cînd am dat să ies pe poarta stadionului mi-a ieşit în faţă un coşar, despre care se zice că aduce noroc, lucru pe care nu l-am avut la Gaz Metan. Dar acum cred că s-au spart ghinioanele.

- Mai poate redeveni Bratu spaima portarilor?
- Eu sînt convins că mai pot face faţă în Liga I. Important este să fiu sănătos pentru că îmi doresc foarte mult să demonstrez că Mediaşul s-a pripit în momentul în care a renunţat la mine. De acum înainte voi deschide ochii mai larg, unde voi merge nu trebuie să fiu titular de drept, ci apt de a juca! Pentru asta este important, să mă pregătesc cît mai bine.

- Simţi că următoarea provocare va fi ultima şansa pentru tine? Ultimul tren?
- Nu am de unde să ştiu acest aspect, nu sînt un prezicător. Cert este faptul că vreau să mai joc, vom vedea apoi cum vor decurge lucrurile, cum va fi pe viitor.

- Eşti pregătit să îl ajuţi pe Claudiu Niculescu la Universitatea Cluj?
- Dacă aş putea, l-aş ajuta, cum să nu! M-ar tenta pentru că Universitatea este o echipă frumoasă, de tradiţie, mi-aş dori să lucrez cu Niculescu.

6 meciuri a jucat Bratu în sezonul trecut pentru Gaz Metan, doar în 3 fiind titular

44 de goluri a marcat Florin Bratu în Liga 1 de la debutul său din 5 august 2001, UMT - Rapid 0-3

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.