EURO 2012

Nemţii îşi fac curaj înaintea ”şocului” de joi cu squadra lui Prandelli: ”E vremea socotelilor”

În 2006, la Dortmund, Totti i-a răpit lui Ballack (dreapta) șansa unei finale acasă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alb-negrii ţintesc revanşa pentru semifinala pierdută la CM 2006, numai că azzurrii sînt ”naşii” lor recunoscuţi.

De la selecţionerul Joachim Low şi pînă la ultimul jucător din lotul Germaniei, toţi i-au ţinut pumnii Angliei în "sfertul" cu Italia. Explicaţia e simplă. Dacă nemţii au un "naş" la turneele finale, acesta e squadra azzurra.

Panzerele au ieşit mereu învinse din cele trei încleştări cu italienii, toate consumate în fazele finale ale Mondialelor. Ultimul eşec, un 0-2 în semifinala CM 2006, găzduit chiar de Germania.

"Azzurrii sînt greu de bătut", recunoaşte selecţionerul Joachim Low. Dar tabloidul Bild nici nu vrea să audă de un alt dezastru: "A venit vremea să încheiem o socoteală veche de şase ani cu italienii. Duminică au tremurat cu Anglia pentru calificare, n-avem de ce ne teme. De data asta îi putem elimina!".

"Întotdeauna am avut un complex în faţa italienilor. Dar de data asta sîntem suficient de puternici ca să-i batem" (Franz Beckenbauer, fost internaţional german)

"Dezastrele" Germaniei cu Italia
Competiţia, Faza: Scorul
CM 1970, semifinale: 3-4 (după prelungiri)
CM 1982, finală: 1-3
CM 2006, semifinale: 0-2 (după prelungiri)

17 ani şi 5 meciuri sînt de cînd Germania n-a mai reuşit să cîştige în faţa Italiei. Ultima întîlnire, în februarie 2011, într-un amical, s-a terminat 1-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.