EURO 2012

Calcio vs Fussball » Semifinala cu doar 4 stranieri propune o înfruntare între fotbaliştii exponenţiali din Serie A şi Bundesliga

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Balotelli (Man City) şi Motta (PSG), Khedira şi Ozil (ambii Real), sînt notele distincte din echipele care visează la finala Euro şi care vor arunca pe teren un mix Bayern-Dortmund vs Juventus-Milan


Nemţii lui Low sînt un amestec de forţă, tehnică, tinereţe şi maturitate. Germania din semifinale e construită pe axul central de la Bayern (Neuer-Bastuber Schweinsteiger-Gomez) şi alţi munchenezi redutabili (Muller, Boateng), completată consistent cu fotbaliştii campioanei Dortmund, Schmelzer, Hummels sau Gotze. "Plombele" vin de la Leverkusen, Bender şi Schurrle.

Italia, algoritmul campionatului buclucaş
Cu Serie A zguduită de scandaluri privind blaturile, Prandelli a reuşit să închege un lot construit, cum era de aşteptat, pe campionatul autohton, dar cu o structură diferită de cea a nemţilor. Grosul echipei vine de la Juventus (Buffon, Barzagli, Pirlo, Marchisio) şi e rafinat cu milanezii Abate, Nocerino sau Cassano. În schimb, ceilalţi fotbalişti vin de la echipe diferite fiecare, de parcă ar exist un algoritm al reprezentativităţii pentru Serie A: Balzaretti (Palermo), Di Natale (Udinese), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Diamanti (Bolognia).

Ultimul sezon, avantaj nemţii
Duelul dintre ligi a fost adjudecat în ediţia 2011-2012 de Germania. Cu Schalke şi Hannover semifinaliste Europa League, în vreme ce ultima echipă italiană s-a oprit în optimi, Udinese. În prima competiţie continentală, Bayern a pierdut abia în finală, în vreme ce Milan s-a oprit în semifinalele Champions League. Şi în clasamentul coeficienţilor nemţii sînt pe 3 în Europa iar Serie A doar pe 4.

Bundesliga Serie A
Valoare medie fotbalist (milioane euro) 3,4 3,7
Procent stranieri 49,5% 47,8%
Trofee Liga Campionilor 6 12
Supercupa Europei - 9
Cupa UEFA şi Europa League 6 9
Cupa Cupelor 5 7

2 fotbalişti italieni joacă în Bundesliga (Sala la Hamburg şi Molinaro la Stuttgart) şi 2 nemţi în Serie A (Klose la Lazio, Merkel la AC Milan)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.