Campionate

VIDEO 19 milioane de emoţii » Mai mult de trei sferturi dintre telespectatorii spanioli au urmărit semifinala cu Portugalia

Fabregas a marcat penalty-ul decisiv în semifinala cu Portugalia

Articol de Andrei Crăiţoiu, Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Penaltyul transformat de Fabregas, care a dus Spania în finala Euro 2012, a reprezentat cel mai vizionat minut din istoria televiziunii spaniole.

Suporterii campioanei mondiale au trăit la maximum calificarea în ultimul act al CE. Ratarea lui Xabi Alonso şi scăriţa lui Sergio Ramos la loviturile de departajare au atras, în medie, aproximativ 18 milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane din Spania.

VIDEO: Vezi aici penalty-urile!

Fabregas a bătut recordul
Televiziunea care transmite turneul final în Spania, Telecinco, a dat lovitura la penaltyul decisiv, transformat de Cesc Fabregas. Execuţia fotbalistului de la FC Barcelona a fost văzută de 19 milioane de spanioli, atingînd o cotă de piaţă de 87,3%. Un record absolut, desemnat "cel mai urmărit minut din istoria televiziunii spaniole".

Urmărit şi la TVR 1
Deşi partida a fost catalogată drept una plictisitoare, aproximativ 44% din televizoarele pornite în România erau setate pe TVR 1, care a transmis semifinala. Astfel, meciul a fost urmărit, în medie, de 1.365.000 de telespectatori. Penaltyurile? Au fost martori aproape un milion şi jumătate de microbişti autohtoni.

83,3% din spaniolii care s-au aflat miercuri seară în faţa televizoarelor au urmărit loviturile de la unsprezece metri din semifinala Spania - Portugalia

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.