Liga 1

Experimentul Reghecampf » Antrenamente din baschet şi handbal în cantonamentul Stelei

Reghecampf şi-a stabilit singur obiectivul, cucerirea titlului, altfel va pleca singur din Ghencea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenamente din baschet şi din handbal, un tehnician şef care se uită cum asistenţii lui conduc pregătirile. Steaua a devenit o excepţie şi o curiozitate printre formaţiile din Liga 1.

Rednic şi Ilie Stan fac ei şi pregătirea fizică. Sînt convişi că nu pot avea încredere în munca unui preparator fizic. Iar Levy, care a antrenat-o pe Steaua acum un an, tot în Austria, încerca să pregătească tiki-taka românească, o echipă de posesie, şi toate antrenamentele erau cu mingea, pentru posesie şi pentru tehnică.

El doar aşază decorul
Cum e Reghecampf? Nu seamănă cu nici unul dintre ei. Poate un pic cu Răzvan Lucescu, fiindcă şi el obişnuieşte să delege responsabilităţi. Asistenţii lui Lucescu, Diego Longo şi Paolo Potocnik, erau importanţi în staff. Comparaţia nu funcţionează total din pricina stilului antrenamentelor, a felului cum arată Steaua acum pe teren.

Reghe cară mingi, aşază gărduleţe şi alte materiale ce urmează să fie folosite, înfige jaloane. Şef pe teren e Thomas Neubert, preparatorul fizic, asistat de secundul Toni Petrea, fost fotbalist la "satelitul" Rapidului. "Principalul" urmăreşte, doar, echipa, fără să se implice. Iar exerciţiile sînt ciudate, nemaivăzute la vreun club din România. La nici unul dintre cluburile mari, fiindcă Reghe a testat deja metoda pe Chiajna, un cobai salvat de la retrogradare în 6 luni.

Jumătate fotbal, jumătate baschet-handbal
Tănase, Bourceanu, Chiricheş fac lucruri pe care te aştepţi, în mod normal, să le vezi la antrenamentele Oltchimului. Mai mult de jumătate de oră de muncit cu mingi medicinale, pe care fotbaliştii le pasează cu mîinile, ca la handbal! Sau la baschet, fiindcă Neubert şi-a făcut "trainingul" în SUA şi a preluat din stilul antrenamentelor din NBA.

Cînd mingile grele şi colorate roşii şi albastre rămîn afară din joc, continuă pregătirea fizică, cu alergări în care jucătorii ţin ritmul bătînd în acelaşi timp din palme. "Aplauzele" lor se aud ca scuturile bătute de soldaţii lui Leonidas în filmul "300". Urmează partea cu antrenament specific, de fotbal. La Reghecampf, ea e egală cu timpul pe care-l ocupă mingile medicinale şi exerciţiile stranii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.