Altele

Rezervă de bronz » Loredana Dinu s-a clasat pe locul trei la Cupa Mondială de la Leipzig

Loredana Dinu a urcat ieri pe podiumul individual de la Leipzig // Foto: Raed Krishan

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Loredana Dinu, cea care nu va face parte din echipa olimpică de spadă feminină a României, s-a clasat ieri pe locul al 3-lea la Cupa Mondială de la Leipzig.

Ana Maria Brînză, Loredana Dinu, Anca Măroiu şi Simona Gherman fac în acest week-end un ultim efort la Cupa Mondială de la Leipzig pentru a mai strînge ceva puncte importante în obţinerea unui loc cît mai favorabil pe tablourile olimpice de la Londra.

Planurile de acasă însă nu s-au potrivit cu situaţia de pe planşele din Germania. Finalistele de la Europene, Simona Gherman şi Anca Măroiu, au cedat din turul întîi. Prima a pierdut la limită în faţa sportivei din ţara gazdă, Maria Hugas Mallarqui, iar a doua a fost răpusă de chiliana Caterin Bravo Aranguiz (13-15). Ambele au fost învinse de spadasine mai slab cotate mondial, respectiv locurile 210 şi 72 în topul internaţional.

Ana Maria Brînză a reuşit să avanseze mai mult pe tabloul principal. A trecut rapid de poloneza Dominika Mosler (15-4), i-a trebuit apoi ceva mai mult timp pentru a se impune în faţa suedezei Johanna Bergdahl (12-10), pentru ca în duelul cu ucraineanca Iana Şemiakina cronometrul să fie cel care i-a semnat eliminarea, scor 8-9.

În schimb, Loredana Dinu, cea care a întîlnit adversare mult mai valoroase decît ea, a dorit parcă să demonstreze ceva. Şi anume că este o scrimeră pe care colegele sale se pot baza, Dinu avînd calitatea de rezervă la Jocurile Olimpice de la Londra. Spadasina a ajuns la Leipzig pînă în semifinale, unde însă a pierdut lupta cu franţuzoaica Josep Coquin Andre Jacques: 11-15, rămînînd cu bronzul.

Cele patru românce îşi vor aduna însă gîndurile şi vor intra azi în concursul pe echipe, unde trebuie să confirme calitatea de lideri mondiali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.