Liga Campionilor

UEFA înfiinţează Liga Campionilor U19 » Ce echipă e cea mai tare la acest nivel de la noi

FOTO: academiahagi.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 iulie 2012

UEFA pune urmărul cît mai mult a dezvoltarea centrelor de copii şi juniori în Europa. Aceştia vor să înfiinţeze Liga Campionilor pentru echipele Under 19.

Competiţia va fi legată de cea a seniorilor şi va avea 32 de echipe de tineret. Echipele participante în UEFA Champions League vor trebui să aibă o echipă Under 19 care să participe în această competiţie, anunţă ziare.com.

Grupele vor fi aceleaşi cu ale echipelor de seniori, diferenţierea apare doar în fazele superioare. În faza grupelor sistemul va fi acelaşi, cu două echipe calificate. În optimi şi sferturi meciurile se vor juca într-o singură manşă, pe terenul echipei care s-a calificat prima, iar semifinalele vor fi pe teren neutru.

Această competiţie va fi testată timp de doi ani, începînd cu 2013, iar dacă proiectul se dovedeşte a fi benefic, va mai fi prelungit de UEFA.

Juniorii Viitorului Constanţa ar avea şansa de a ajunge în fazele finale

În această competiţie, România ar putea avea destul de uşor o echipă în optimi. Viitorul Constanţa poate depăşi fără mari probleme faza grupelor în UEFA Champions Leage, dar totul depinde de echipa de seniori, dacă aceasta vor avea puterea în viitorul apropiat de a ajunge în Liga Campionilor.

Academia Hagi a cîştigat în 2011 "Talent Cup", competiţie în care au participat şi nume ca Real Madrid sau Barcelona, iar în 2010, puştii lui Hagi au terminat pe locul 2, fiind depăşiţi de juniorii madrilenilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.