EURO 2012

Cu un singur meci ca titular Torres a cîştigat Gheata de Aur la Euro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 02 July 2012

El Nino a lovit din nou la Euro 2012. Fernando Torres a pus mîna pe Gheata de Aur a competiţiei cu cele 3 goluri marcate.


Mario Balotelli era marele favorit să devină golgeterul turneului. Dacă ar fi marcat în finală, ar fi ajuns la patru reuşit, surclasîndu-şi toţi adversari. A făcut-o însă Fernando Torres, care a egalat alţi 5 jucători în ierarhie.

Interesant este că Torres a evoluat titular într-o singură partidă, cea cu Irlanda, cîştigată de echipa sa cu 4-0, în care a marcat două goluri.

Departajare la minutele jucate
Vîrful lui Chelsea a recidivat în finala cu Italia. Introdus pe teren în minutul 75, acesta a avut nevoie doar de 9 minute pentru a-şi trece numele pe tabelă. Golul de 3-0 nu era însă suficient pentru locul 1. Mario Gomez, atacantul Germaniei, avea şi el 3 goluri şi un assist care făcea diferenţa în favoarea sa.

Torres a bifat însă şi o pasă de gol în minutul 88, cînd Mata a marcat golul de 4-0, trimiţînd în plasă mingea venită de la Fernando. Astfel, departajarea dintre Gomez şi vîrful Spaniei s-a mutat la minutele jucate, unde Torres este în avantaj.

Cu 189 de minute bifate, atacantul lui Chelsea l-a detronat pe Gomez, care a stat pe teren 282 de minute. Locul trei i-a revenit rusului Alan Dzagoev.

Torres a devenit primul jucător din istorie care marchează în două finale, acesta reuşind să înscrie şi în cea din 2008, cîştigată de Spania cu 1-0 în faţa Germaniei. În plus, alături de Mata a  reuşit o dublă istorică, cucerind Liga Campionilor şi Campionatul European în acelaşi an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.