EURO 2012

Fiesta Iniesta » Cel mai bun la CM 2010 este şi simbolul Euro 2012

Iniesta (dreapta) a reușit 403 pase bune și 34 de pase filtrante la CE

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ales de trei ori jucătorul meciului la acest turneu, mijlocaşul de 28 de ani n-a înscris şi a dat o pasă decisivă, dar a construit primul gol al finalei


A marcat în prelungirile finalei CM 2010 punctul victoriei contra Olandei. La acest Euro nu a dat nici un gol, deşi a tras cele mai multe şuturi la poartă (14), după Ronaldo. Iniesta a dat pasa decisivă în grupă cu Croaţia, la reuşita lui Jesus Navas, şi a dirijat partitura ofensivă a Furiei Roja. A creat jumătate din golurile triumfului cu Italia (4-0). Suficient ca UEFA să-l desemneze cel mai bun jucător al competiţiei.

"Xabi Alonso, Xavi şi Iniesta au fost toţi superbi. L-a meritat mai mult Andres, care în atîtea moduri a simbolizat turneul. Alergătorul creativ şi incisiv, cu sau fără minge", explică scoţianul Andy Roxburgh, directorul Comisiei Tehnice a UEFA. "Iniesta a iluminat jocul echipei", îl laudă colegul Sergio Ramos.

Torres a luat "Gheata"
A jucat 15 minute în finală şi n-a prins decît 190 de minute la acest turneu, dar a luat "Gheata de Aur". Torres a marcat în a doua finală consecutivă de Euro şi i-a învins la impresia artistică pe Balotelli, Cristiano Ronaldo, Dzagoev, Mario Gomez şi Mandzukici, care au terminat toţi la egalitate, cu 3 goluri.

Echipa Euro 2012
Buffon (Italia) - Joao Pereira (Portugalia), Barzagli (Italia), Sergio Ramos (Spania), Alba (Spania) - Pirlo (Italia), Khedira (Germania) - Ronaldo (Portugalia), Xavi (Spania), Iniesta (Spania) - Balotelli (Italia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.