Liga 1

Gazeta a stat de vorbă cu omul care l-a propus pe Rocha în România: ”Adi are golul în sînge!”

+2 Foto
Adi Rocha s-a acomodat deja la Steaua și e principalul favorit pentru atacul roș-albaștrilor în sezonul viitor

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Vasile Miriuţă, tehnician la echipa secundă a lui Energie Cottbus, e cel care i l-a recomandat lui Reghecampf pe vîrful brazilian atunci cînd acesta evolua în liga a IV-a din Germania.

- Bună ziua, domnule Miriuţă. Din România vă deranjez. Voiam să vorbim puţin despre brazilianul Adi Rocha.
- Ooo, Adi. Ce mai face? S-a acomodat la Steaua?

- Da, e bine, deja a marcat în amicale pentru noua sa echipă.
- Ştiu, ştiu, urmăresc atent ce se întîmplă în campionatul românesc, nu am pierdut legătura.

- Dumneavoastră aţi avut o contribuţie importantă în venirea lui în România. Cum a fost?
- Păi, prin iarnă, Laurenţiu Reghecampf, cu care sînt prieten de mai bine de zece ani, m-a sunat şi mi-a spus că are nevoie de un vîrf de atac pentru că a semnat cu Concordia Chiajna. Imediat, primul nume care mi-a venit în minte a fost cel al lui Rocha.

- De ce?
- Pentru că e un jucător extrem de valoros. Am lucrat cu el la Cottbus II şi în două luni mi-am dat seama că e un superfotbalist!

"E un băiat extraordinar"

- Dar un jucător care a avut grave probleme medicale în trecut.
- Să ştii că el era un jucător foarte bun chiar şi pentru prima echipă a lui Cottbus, dar a intervenit acea accidentare gravă. El a încercat să revină după accidentare, dar au apărut alte probleme, întinderi, afecţiuni musculare şi asta l-a tras în jos. Dar valoarea nu i-o poate lua nimeni.

- Cît timp aţi lucrat cu el?
- A venit la echipa a doua în noiembrie 2011 şi a stat două luni. Un băiat extraodinar. Nu a avut deloc fiţe că el vine de la prima echipă şi trebuie să joace şi să se antreneze cu nişte copii. Eu, la Cottbus II, am numai puşti în echipă, jucători de pînă în 23 de ani.

Singurul minus: nu ştie cu stîngul

- Ce-mi puteţi spune de fotbalistul Rocha?
- Cred că l-aţi văzut şi voi în cele şase luni petrecute pînă acum în România: e puternic, are tehnică, protejează perfect mingea. E tare pe picioare şi greu de deposedat. Aaa, şi să nu uit: chiar dacă nu e înalt, are pînă în 1,85 metri, e bun şi la jocul aerian.

- Minusuri are?
- (Rîde). Doar Messi nu are, nu? Nu prea ştie cu piciorul stîng, în rest, eu spun că e un fotbalist care poate deveni golgeterul României.

- Care e postul pe care el să dea cel mai bun randament?
- El e clar vîrf de careu, acel număr 9! Eu nu-l văd putînd să joace în alt sistem, dar ca vîrf împins e letal pentru că simte foarte bine poarta.

- Noi l-am văzut în cantonament şi pare plinuţ. Avea probleme cu greutatea cînd era la Cottbus?
- Nu, asta e conformaţia lui. Poate că în vacanţă în Brazilia, o mai fi băut şi el o bere şi a mai pus pe el un kilogram, două. Ştiţi cum sînt brazilienii cînd dau de vacanţă, le place să se distreze.

8 goluri a înscris Rocha în cele 15 partide jucate pentru Concordia în returul campionatului trecut

"Rocha nu va avea probleme extrasportive. El e căsătorit, are şi un copil, e genul de familist convins care de la antrenament merge direct acasă!" (Vasile Miriuţă, antrenor Cottbus II)

"Sînt prieten bun cu Reghe şi cred că poate aduce titlul la Steaua. Ştiu cum lucrează şi cît de profesionist este, important e să aibă linişte la echipă, înţelegeţi voi la ce mă refer!" (Vasile Miriuţă, antrenor Cottbus II)

"Vasile Miriuţă m-a ajutat enorm, într-un momemnt greu al carierei mele. El mi-a spus să vin să joc la Concordia pentru că o să ajung la un club mare. Şi am ajuns la Steaua!" (Adi Rocha, atacant Steaua)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.