Amicale

Apărarea e praf! » Steaua a scăpat uşor după amicalul cu Red Bull Salzburg, scor 2-3

+2 Foto
Tătărușanu a gafat nepermis la primul gol al austriecilor, atunci cînd a ieșit eronat pe sub o minge în careul mic

Articol de Remus Răureanu (Strasswalchen, Austria)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua a scăpat uşor din faţa campioanei Austriei, care a dominat şi a ratat ocazii incredibile.

Reghecampf a testat echipa-standard contra lui Red Bull Salzburg şi Steaua a arătat rău în apărare. Punctul tare în sezonul trecut, defensiva e dezorientată complet acum. O explicaţie posibilă ar fi plecarea lui Geraldo şi a lui Iliev. Cuplul titular pentru campionatul următor, Gardoş-Chiricheş, a destabilizat echipa.

Trei au greşit la un gol!
Gardoş şi-a scăpat des adversarii din marcaj, Chiricheş a pierdut şi el din siguranţă. Cînd a avansat cu mingea la picior, a pierdut-o şi i-a pus pe austrieci într-o situaţie bună. Gardoş a greşit la primul gol: a respins în sus, cu capul, şi Mayerhofer a marcat sărind mai mult decît Rocha şi mai mult decît a sărit Tătăruşanu cu mîinile! Red Bull a continuat să atace, a avut o bară dintr-o lovitură liberă plus alte oportunităţi.

Steaua a egalat însă cu un gol inventat de Filip, şut de la 25 de metri la colţ. Rocha a avut cea mai bună acţiune a roş-albaştrilor, o cursă de 40 de metri cu mingea la picior, oprită în faţa porţii cu un tackling la care steliştii de pe bancă au cerut penalty.

Doar Lupu bun
Salzburg a marcat iar, gol Svento. Extrema stîngă a roş-albilor a sprintat în spatele lui Dumitraş, cum a reuşit des pe parcursul meciului, şi a şutat în colţul lung. Tănase a egalat în partea a doua dintr-un penalty scos tot de el, pe care l-a bătut de două ori, fiindcă arbitrul a dictat repetarea, şi a transformat de fiecare dată.

Pînă la gol, Dumitraş, Gardoş şi Chiricheş au continuat să greşească şi să producă ocazii pentru adversari. Al patrulea fundaş, Lupu, a arătat bine, ca şi în amicalul trecut, cu Lokomotiv. El e o soluţie-surpriză pe un post pe care mai există Latovlevici şi Pîrvulescu.

Ghinion pentru Tătăruşanu
Golul lui Tănase a ţinut scorul egal numai patru minute, fiindcă Red Bull a mai finalizat o dată din seria deasă de ocazii. Savici a fost singur în careu şi a încercat o "scăriţă", Tătăruşanu a parat mingea, pe care a scăpat-o apoi, şi Steaua a fost condusă iar. Şi a continuat să se apere la fel de greu şi de lipsită de sincronizare.

A mai avut şi ghinion cînd Chipciu a trimis pe lîngă, halucinant, chiar din faţa porţii. Dar a urmat încă o "transversală" a austriecilor, a doua a lor! Sîmbătă e amical iar, cu Neftci Baku. Cu totul, Reghecampf are ceva mai mult de două săptămîni să repare o defensivă stricată de renunţarea la Geraldo şi la Iliev.

Steaua - Red Bull Salzburg 2-3
Au marcat: Filip (23), Cr. Tănase (69) / Mayerhofer (4), Svento (27), Savici (73)

Steaua: Tătăruşanu - Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Lupu - Bourceanu (84 Puskas), Filip (80 I. Roşu) - Chipciu, Rusescu (61 T. Bălan), Cr. Tănase - Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

8 euro şi stema lui Dinamo
Meciul s-a jucat la Strasswalchen, un sat aflat aproape de Salzburg. Cam o mie de persoane au asistat la joc, fie români din Austria, fie suporteri ai lui Red Bull. Oamenii au stat în singura tribună a stadionului şi pe marginea terenului, aproape de gazon. Un bilet a costat 8 euro şi pe tichete a fost imprimată, în dreptul Stelei, emblema cu doi cîini a lui Dinamo. (foto 2)

Urmăriţi de secundul "naţionalei"
La amicalul Stelei a asistat Eugen Neagoe, antrenorul secund al "naţionalei". Trimisul lui Piţurcă a fost să-i vadă pe "selecţionabili" şi într-un meci, după ce Florin Marin şi Gabi Boldici, ceilalţi asistenţi ai lui Piţi, văzuseră un antrenament al roş-albaştrilor.

Rusescu a ieşit cu probleme
Amicalul cu Red Bull a lăsat urme în echipa lui Laurenţiu Reghecampf. Atacantul Raul Rusescu nu a terminat meciul, iar la plecarea spre Kaprun, acesta a apărut cu o pungă uriaşă cu gheaţă pe glezna dreaptă, el resimţind dureri după un duel mai tare cu un adversar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.