Nationala

La închidere » Piţurcă îi pregăteşte lui Chivu un post în faţa fundaşilor dacă jucătorul lui Inter revine printre ”tricolori”

Chivu i-ar putea ajuta pe tricolori în preliminariile pentru CM 2014

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piţurcă ar prefera să-l aibă pe Chivu la mijlocul terenului din raţiuni de siguranţă a jocului. Întîlnirea dintre cei doi ar urma să se producă în week-end, în Italia.

Aşteptata întoarcere a lui Chivu printre "tricolori" îi ridică deja selecţionerului primul semn de întrebare: pe ce post să-l folosească pe jucătorul de 32 de ani? "Mai mult ca sigur, lui Cristi i se va propune să evolueze în faţa fundaşilor. Experienţa şi atitudinea lui de pe teren ar conferi acolo un plus de echilibru şi de siguranţă", spun oamenii din staff-ul reprezentativei.

Cristi pleacă azi la Milano
În ultimul an, Piţurcă a verificat mai multe variante la închidere, dar nu s-a declarat complet satisfăcut de nici unul dintre numele folosite: I. Neagu, Bourceanu, Pintilii, C. Lazăr, Chiricheş, Florescu.

Pe ultimul l-a reînviat la ultimele două "amicale", cu Elveţia (1-0) şi cu Austria (0-0), iar fotbalistul de la Arsenal Kiev, extrem de contestat în mandatul lui Lucescu jr., a lăsat senzaţia că i-a plăcut lui Piţurcă. El are cele mai mari şanse să fie aşezat lîngă Chivu, dacă interistul revine.

Întîlnirea Chivu - Piţurcă ar urma să aibă loc în zilele următoare. Poate chiar în acest week-end. Cristi pleacă azi în Italia pentru a se prezenta la reunirea lui Inter, selecţionerul se află în apropiere, în Austria, unde urmăreşte selecţionabilii de la cluburi.

Cum vrea Piţi să-l convingă
Cu ce argumente va merge Piţi la discuţia decisivă? Va miza pe dorinţa latentă a lui Chivu de a purta din nou tricoul "naţionalei". Şi pe ambiţia amîndurora, selecţioner-căpitan, de a merge braţ la braţ către primul Mondial din cariera lor. Vor fi şi asigurările antrenorului pentru o disciplină de fier, lucru la care Chivu ţine în mod special. "Grupul contează, nu sîntem fiecare individual şi fiecare greşeală a cuiva se răsfrînge asupra întregii echipe", sublinia el în interviul pentru GSP.

18 august 1999 e data debutului lui Chivu la echipa naţională, într-un "amical" contra Ciprului, 2-2: tot Piţurcă era selecţioner

Echipa pentru startul preliminariilor CM 2014: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Goian (Găman), Raţ - Chivu, Florescu - Torje, B. Stancu, Mutu - Marica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.