Nationala

”Naţionala” se şi refuză: ”Mi s-a propus să joc pentru România, dar nu am acceptat!”

Nikolov (la minge) nu dorește să joace pentru România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 iulie 2012

Nu o dată s-a pus problema să fie naturalizat un jucător străin din Liga 1 care să poată evolua pentru reprezentativa României. Wesley, golgeterul brazilian al Vasluiului, nu este decît unul dintre ultimele exemple.

Există un caz asemănător, în care s-a trecut la fapte, numai că fotbalistul în cauză a refuzat. Este vorba de mijlocaşul macedonean Boban Nikolov (18 ani), de la Viitorul Constanţa, pe care Gică Hagi l-a adus la Academia sa după ce l-a remarcat la un turneu internaţional de juniori în 2010, la Braşov.

"Am fost căpitanul naţionalei Under 17 a Macedoniei, iar acum sînt căpitanul selecţionatei Under 19. Mi s-a propus să joc pentru reprezentativa României, s-a discutat prin tatăl meu, dar nu vreau. Eu sînt macedonean şi nu pot juca pentru altă ţară. Avem spiritul nostru de luptători şi voi juca doar pentru Macedonia", a explicat Nikolov.

Satisfacţia sa: "Mă bucur că au început să vină macedoneni în România. Cu Georgievski, ajuns de curînd la Steaua, sînt din aceeaşi localitate, Stip, sîntem prieteni. Mai este Ilijoski la Rapid, mai vine Ivanovski la Astra Ploieşti. Sper să mai sosească şi alţi macedoneni în România".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.