Stranieri

Max Nicu, deranjat că nemţii nu respectă "naţionala": "Eu aş fi cîntat imnul Germaniei"

Max Nicu, în tricoul galben al "naţionalei", în faţa Porţii Brandenburg din Berlin

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

”Tricolorul” de la TSV Munchen 1860 are şi o explicaţie pentru eliminarea Mannschaftului în semifinalele Euro: aroganţa!

- Salut, Max! Cum îţi explici acest nou eşec al "naţionalei" Germaniei la un turneu final?
- Nemţii au fost prea încrezători în forţele lor, chiar aroganţi aş putea spune. După ce au eliminat Grecia în "sferturi", cu 4-2, au spus că n-a fost un test prea bun pentru ei. Iar înaintea semifinalei erau atît de siguri că-i vor trimite acasă şi pe italieni. Pînă la urmă, n-au putut depăşi complexul pe care îl au faţă de squadra azzurra. Poate au prins şi o zi proastă, poate le-a fost şi un pic frică, dar cu toate astea n-aveau voie să facă acele greşelile. Cred că şi Joachim Low a greşit echipa.

- Ai suferit pentru eliminarea nemţilor?
- Nu, deloc. M-am uitat fără emoţii la meciurile lor. După ce i-a eliminat Italia, chiar am ieşit la o bere cu fostul meu coleg de la Freiburg, Daniel Caligiuri, care este germano-italian, şi cu alţi prieteni italieni să sărbătorim. M-am bucurat pentru italieni fiindcă au fost mai buni.

"Ce patrioţi sînt italienii!"

- Crezi că Germania ar fi putut face mai mult cu Spania în finală?
- Nu cred. Poate n-ar fi pierdut cu 4-0, ci doar un 2 sau 3-1. Sigur îi băteau spaniolii şi pe nemţi! Italia a avut şi puţin ghinion cu accidentările, dar una peste alta Spania a cîştigat meritat.

- Tu ai fi cîntat imnul Germaniei dacă ai fi fost în locul jucătorilor cu alte origini?
- Sigur că da! Îl ştiu foarte bine, l-am învăţat la şcoală. Lumea e revoltată că unii jucători nu cîntă imnul, dar nu cred că nu o fac fiindcă nu-l ştiu. Cum nu cred nici că Ozil nu o face fiindcă e turc. În schimb, mi-a plăcut cum au trăit italieni imnul lor, cîtă dovadă de patriotism au arătat, ceea ce nu se întîmplă şi la nemţi.

"N-am mai fost căutat de nimeni de la «naţionala» României. Sper să mai fiu convocat dacă voi juca bine la Munchen 1860, ar fi frumos să particip la Mondialul din 2014" (Max Nicu, mijlocaş Munchen 1860)

3 selecţii la "naţionala" României are Maximilan Nicu, toate în 2009: una în mandatul precedent al lui Victor Piţurcă şi două sub comanda lui Răzvan Lucescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.