Campionate

”Ochi de şoim” plus 5 arbitri! » FIFA dă undă verde pentru tehnologia video

Golurile precum cel al ucraineanului Devici în partida cu Anglia de la CE 2012 vor fi tot mai rar anulate

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

International Board a aprobat introducerea camerelor pe linia porţii, dar i-a dat satisfacţie şi lui Platini, hotărînd ieri şi extinderea sistemului cu cinci arbitri.

Decizie revoluţionară luată ieri de FIFA. Forul mondial a găsit soluţia pentru a evita "golurile-fantomă": tehnologia video "Goal-line". La presiunea preşedintelui Blatter şi după 3 ore de discuţii, International Board a aprobat folosirea "Ochiului de şoim", sistem cu şase camere şi un computer pentru fiecare poartă, care oferă 200 de imagini pe secundă.

Reuniunea de la Zurich l-a împăcat însă şi pe Platini, şeful UEFA şi inamicul tehnologiei. S-a hotărît extinderea formulei cu 5 arbitri, autorizată pentru toate competiţiile oficiale. Primul care se va bucura de "Goal-line" e Mondialul Cluburilor, programat în luna decembrie. Apoi noul sistem va fi extins la Cupa Confederaţiilor din 2013 şi Cupa Mondială din 2014.

A fost autorizat şi GoalRef
International Board a aprobat şi varianta germană a tehnologiei video, numită "GoalRef". Mai scumpă (costă 400.000 de euro), aceasta foloseşte cîmpuri magnetice în zona porţii şi o minge cu microchip incorporat, iar arbitrul primeşte mesaj de avertizare cînd balonul depăşeşte linia, semn că a fost gol.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.