Liga 1

Numărul de străini din Liga 1 a crescut alarmant :S » Vezi din ce ţară sînt cei mai mulţi

Articol de Vlad Nedelea  —  Friday, 06 July 2012

Situaţie din ce în ce mai îngrijorătoare pentru fotbalul românesc. Antrenorii de la loturile naţionale se plîng din ce în ce mai des că aria de selecţie este foarte mică, însă echipele din Liga 1 transferă tot mai mulţi străini.

Dacă în prima etapă a sezonului trecut au fost 75 de jucători străini care au bifat minute, dintre care 61 au fost titulari, anul acesta echipele din Liga 1 au în lot 165 de jucători din altă ţară.

În acest sezon, formaţiile din primul eşalon au în lot jucători din 48 de ţări, majoritari fiind brazilienii, care au 32 de reprezentaţi, reprezentînd 19,4 % din totalul jucătorilor de altă naţionalitate din Liga 1. Wesley este cel mai valoros dintre reprezentaţii "Ţării Cafelei", el fiind cotat la 2.5 milioane de euro.

Pe locul doi sînt jucătorii portughezi, care au 23 de reprezentaţi. Cel mai valoros dintre aceştia este căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu. Acesta are o cotă de piaţă de 1.9 milioane de euro. Locul 3 este ocupat în continuare de jucătorii sîrbi, care sînt 15, iar primul reprezentant este fundaşul Stelei, Novak Martinovic. 

28,1 % reprezintă străinii din numărul total de jucători din Liga 1

3.3 milioane de euro valorează Modou Sougou, fiind cel mai bine cotat străin din Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.