Organismul internaţional ne-a amendat pentru că, după Paralimpiadele de la Beijing (2008) şi Vancouver (2010), trei sportivi ajunşi pe bază de invitaţii la competiţie au renunţat imediat la activitatea de performanţă. Vom avea 6 reprezentanţi la Londra, în loc de 10.
Doar 6 sportivi cu dizabilităţi vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice Londra 2012 (27 august-11 septembrie). Toţi şi-au obţinut locul în concursurile de calificări. Ar fi putut fi chiar 10 oameni, dar nu am mai primit nici un wild-card din partea organismului internaţional! Beneficiarii trebuiau să fie Anton Ciprian (tenis de cîmp în fotoliu rulant), Gabriel Constantin (tenis de masă) şi doi înotători.
"Wild-card-urile sînt pentru a-i încuraja pe concurenţi"
Bonusurile de participare se oferă, de obicei, pentru sportivii promiţători, mai ales în probe în care respectiva ţară nu a calificat nici un concurent. Pentru Londra 2012, România a fost tăiată însă de pe listă din cauza a ceea ce s-a întîmplat la ediţiile precedente, Beijing 2008 şi Vancouver 2010.
Trei sportivi, Corina Custură (power lifting), Corina Ţugui (tenis de cîmp în fotoliu rulant) şi Laura Văleanu (schi) au renunţat la activitatea de performanţă imediat după participarea la paralimpiade, unde ajunseseră tot pe bază de wild-card. Gesturi amendate acum de Comitetul Internaţional Paralimpic!
"Aceste bonusuri sînt acordate pentru a încuraja concurenţii, nu ca să vină doar în excursie la Paralimpiadă, iar apoi, imediat, să se retragă! România nu e singura ţară în această situaţie", a explicat un oficial român.
Echipa României la Jocurile Paralimpice
Nume: Sport
Eduard Novak: ciclism
Imre Torok: ciclism
Florin Cojoc: atletism
Samuel Ciorap: înot
Naomi Ciorap: înot
Makszin Dacian: tenis de masă
{{text}}