Campionate

Au picat om cu OM » Nici un junior de la Olympique Marseille n-a trecut bacul: 14 din 14 căzuţi!

Dacă ar da Bacul la fotbal, jucătorii lui OM ar trece fără emoții după cum trag la antrenament // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dacă la Marseille a fost un dezastru, la Nancy a ieşit perfect. Toţi cei 10 juniori candidaţi au luat examenul!

Nu numai la noi generaţia Under 19 are mari probleme cu şcoala. Au şi francezii faliţii lor! La Marseille, nici unul dintre cei 14 juniori de la centrul de formare nu a luat testul de maturitate, potrivit cotidianului local La Provence. Inclusiv 2 jucători de la prima echipă!

Momar Bangoura şi Julien Fabri au fost învoiţi de noul antrenor Elie Baup pentru a susţine examenul. Au plecat de sîmbătă din cantonamentul de la Crans Montana, ratînd amicalul cu Sion. A doua zi, ambii au picat la oral.

Însă Marseille pare excepţia în Hexagon. Şcoala de fotbal a lui Nancy a avut procentaj de reuşită de sută la sută la Bac: 10 juniori, 10 promovaţi! Şapte cu calificative de "bine" şi "destul de bine". În timp ce media naţională a Franţei a fost de 79,3%.

Rachid Maatar, fost secund al lui Boloni devenit director al centrului de formare loren, explică performanţa puştilor: "La Nancy, ne concentrăm asupra omului. Astăzi, se caută jucători inteligenţi, care gîndesc. Iar şcoala este singurul loc unde se poate influenţa modul de a gîndi. Pentru noi, cine progresează la şcoală progresează şi pe teren".

Şcoala contează în Franţa
Cînd realizează topul anual al centrelor de formare din Hexagon, Direcţia tehnică naţională ţine cont inclusiv de procentul de promovabilitate a juniorilor la bacalaureat. În acest an, Sochaux a detronat-o pe Rennes, numărul 1 în ultimele şase sezoane.

Campionii Bacului francez
Club: Candidaţi / Promovaţi
1. Nancy: 10 / 10
2. Sochaux: 16 / 15
3. Rennes: 11 / 10

79,3% a fost media naţională de promovabilitate a Bacului în Franţa în această vară

43,04% a fost procentul de reuşită în România la examenul de bacalaureat din iulie 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.