Liga 2

9 abandonuri în "B"! » Liga secundă se scufundă: echipele se retrag pe linie

Poli şi Alro: o echipă pe cale de dispariţie, iar alta deja dispărută

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După retragerea lui ALRO, alte 8 echipe pot rata startul în noul sezon al L2 din cauza problemelor financiare. Divizia a doua se va restrînge oricum începînd cu ediţia 2013/2014.

Mai sînt doar trei zile pînă la data-limită a înscrierilor pentru sezonul următor şi nu mai puţin de 9 cluburi riscă să nu înceapă competiţia din cauza problemelor financiare.

ALRO Slatina deja s-a desfiinţat, iar Poli Timişoara, Farul, Buftea, FC Maramureş, Rapid Suceava, Dunărea Galaţi, FCM Bacău şi Alba Iulia sînt pe marginea prăpastiei.

"E o situaţie fără precedent şi divizia a doua va începe aproape sigur ciuntită de cel puţin trei, patru formaţii", spun chiar oameni din federaţie.

În plus, situaţii dramatice mai au Brăila (antrenorul Ion Viorel şi 7 jucători s-au mutat la Otopeni) şi Callatis (a fost părăsită de 9 titulari din sezonul trecut!).

Două serii cu 12 echipe şi play off din 2014/2015
"Campionatul va începe cu atîtea echipe cîte se vor înscrie. Nu se va completa tabelul cu cluburi care retrogradaseră", au precizat federalii. Oricum, selecţia naturală de acum vine în sprijinul reorganizării competiţiei, fiindcă dimensiunea ligii secunde se va diminua din sezoanele următoare.

În ediţia 2013/2014 vor fi două serii a cîte 14 echipe în loc 16, iar în 2014/2015 vor funcţiona două grupe cu 12 formaţii şi cu sistem play off/play out pentru stabilirea promovatelor şi a retrogradatelor.

13 echipe s-au retras pe parcursul ultimelor patru sezoane din L2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.