Campionate

Vineri 13, zi norocoasă pentru Terry » A fost achitat în cazul remarcelor rasiste

Foto: mirror.co.uk

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 iulie 2012

Terry, 31 de ani care fusese acuzat de rasism, a fost achitat azi de justiţia britanică

Provocat de Anton Ferdinand, căpitanul lui Chelsea l-a numit pe acesta "negru de rahat" în timpul unui meci între Chelsea şi QPR din octombrie anul trecut. Lui Terry i s-a retras banderola de căpitan al Angliei pentru Euro 2012 şi judecata a fost amînată pentru finalul sezonului, ca să nu-i afecteze prestaţiile la turneu.

Magistratul Howard Riddle l-a găsit nevinovat pe fotbalist în cazul acuzaţiilor de rasism: "Chiar şi cu ajutorul camerelor TV, a experţilor în citit pe buze, sau a martorilor, e imposibil să confirmăm că acelea au fost cuvintele exacte folosite de jucător. E de asemenea imposibil de stabilit ce i-a zis înainte Anton Ferdinand. Totul s-a petrecut în doar cîteva secunde, iar o mare parte din timp, Terry era acoperit de alţi jucători şi nu este vizibil pe cameră. Terry a susţinut că el nu a spus aşa ceva, asta a fost declaraţia lui de la începutul investigaţiei".

Într-un alt caz asemănător în Premier League, jucătorul lui Liverpool, Luis Suarez, a fost amendat şi suspendat 8 meciuri la începutul anului pentru că ar fi folosit termenul "negrito" într-o discuţie în contradictoriu pe teren cu fundaşul lui Manchester United, Patrice Evra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.