Auto

Mihai Marinescu a cîştigat etapa a zecea a campionatului de Formula 2!

Foto: Pagina de Facebook Mihai Marinescu - Beu

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 15 iulie 2012

Pilotul Mihai Marinescu a câştigat, duminică, etapa a zecea a campionatului de Formula 2, desfăşurată pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie, aceasta fiind a doua victorie din acest sezon a românului, după cea reuşită în mai la Nurburgring, în etapa a cincea.

El a fost urmat de elveţianul Cristopher Zanella (+3,887 secunde) şi de britanicul Dino Zampareli (+14.327).



Marinescu a fost cel mai rapid în calificările care au avut loc tot duminică, cu un timp record pentru Formula 2 pe circuitul britanic, şi a ocupat primul loc pe grila de start. Românul a plecat foarte bine în cursă, a pus repede o secundă între el şi Zanella şi a condus permanent. Nici intrarea Safty Car-ului în turul 11/28 nu a relansat lupta pentru primul loc, Marinescu controlând permanent întrecerea şi trecând primul linia de sosire.



În urma acestui rezultat, pilotul braşovean a urcat pe locul trei în clasamentul general, cu 123 de puncte, după britanicul Luciano Bacheta, cu 161,5 puncte, şi după Zanella, cu 124 de puncte.



Sâmbătă, Marinescu a ocupat locul 4 în etapa a IX-a a campionatului de Formula 2, desfăşurată tot pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie. El a ocupat locul 6 pe grila de start şi a încheiat cursa desfăşurată pe o ploaie puternică la 13,811 secunde de polonezul Kevin Mirocha, învingătorul etapei.




Etapele 11 şi 12 vor avea loc pe circuitul Paul Ricard (Franţa), în 21 şi 22 iulie.

Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.