JO 2012

Ancuţa Bobocel îşi continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice: "Victoria nu m-a îmbătat!"

Ancuţa Bobocel a terminat pe primul loc cursa de 3.000 de metri cu obstacole

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După succesul de la Londra, din proba de 3.000 metri obstacole, Ancuţa Bobocel s-a întors imediat la Bucureşti, unde-şi continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Ancuţa Bobocel a revenit ieri după-amiază în ţară şi a plecat imediat în cantonamentul de la Snagov. Atleta mai are înca 18 zile de pregătire la dispoziţie pînă cînd va intra în concursul olimpic de la Londra.

- Ancuţa, felicitări pentru succesul de sîmbătă, din Diamond League. Cum a fost cursa?
- Am făcut o cursă bine gîndită, pe placul meu. Am scos pe fiecare mie de metri trei minute şi 8 secunde. M-am încadrat în tempou şi mi-au ieşit tehnic şi obstacolele, şi groapa cu nisip. Într-un cuvînt, am scos un timp aşteptat, a fost record personal, care vine după o pregătire calculată, în Kenya, la mare altitudine.

- Te vei întoarce la Londra pentru cursa olimpică. Cum este publicul britanic?
- Am simţit că publicul a ţinut cu mine. Nu ştiu de ce?!

- Cum aştepţi acum Olimpiada?
- Sînt conştientă că întrecerea olimpică va fi altceva decît cea de acum, din Diamond League. Atunci vor veni toate adversarele mondiale. Dar dacă mă voi califica în finală, pentru că la Olimpiadă vor fi trei serii a cîte 17 alergătoare, atunci mă voi lupta pentru un loc onorabil. Important este să trec de serii... Proba pe care o alerg este una imprevizibilă. Poţi să aluneci la obstacole sau la groapa cu nisip....

- Ce vei face pînă vei pleca la Londra?
- Voi continua pregatirea la Snagov pîna pe 1 august, cînd voi pleca spre Londra. Vreau să-mi văd de muncă şi să nu mă îmbăt cu apă rece.

- Vremea de la Londra te-a ajutat?
- Mie îmi place umiditatea, vîntul, ploaia. Poate că de aceea am şi alergat bine. Sper ca acesta să fie avantajul meu faţă de celelalte alergătoare.

4 august este ziua în care sînt programate seriile la 3.000 m obstacole

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.