JO 2012

Bolt aşteaptă la Heathrow! » Surprizele legate de Jocurile Olimpice încep pe aeroport

Un Usain Bolt de ceară îi salută pe pasageri // Foto: AP-Agerpres

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 iulie 2012

O statuie de ceară a celebrului sprinter jamaican, realizată de specialiştii de la muzeul Madame Tussauds, a fost dezvelită zilele trecute.

Usain Bolt s-a refugiat pe aeroportul Heathrow! Nu doar atît, a adoptat faimoasa sa poziţie, de arcaş gata să elibereze fulgerul cîştigător. Oamenii trec pe lîngă el, cu bagaje sau fără, îl privesc, îl ating, se pozează cu el. El nu protestează. De fapt, e o reproducere în mărime naturală, realizată din ceară, a recordmanului mondial al sutei, pe care Madame Tussauds a donat-o aeroportului. Nu de tot, doar pînă pe 23 iulie, cînd modelul static al lui Bolt îşi va lua locul în centrul Londrei, în clădirea muzeului.

Susan Goldsmith, directorul operaţional al Terminalului 5, a spus că "în calitate de aeroport oficial pentru Londra 2012, îi întîmpinăm cu mîndrie pe sportivi la Heathrow, chiar şi pe cei de ceară! Cu siguranţă am smuls un zîmbet din partea călătorilor şi am adus interesul pentru Jocuri şi aici".

ALTE ŞTIRI DESPRE OLIMPIADĂ:

"Olimpicii" pot vota la Londra
Comitetul Olimpic şi Sportiv nu va permite ca "olimpicii" români să fie folosiţi în campania electorală pentru referendumul din 29 iulie. "Un lucru e clar: nu vom accepta în nici un fel folosirea lotului olimpic pentru a favoriza vreuna dintre părţile referendumului. Olimpismul nu e nici măcar tangent cu politica", a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Oficialul a precizat că nu se va face nici o mobilizare pentru a se merge la vot, la Londra, dar vor fi ajutaţi să ajungă la sectiile de votare sportivii care doresc sa ajungă acolo.

Junior la Chelsea, olimpic la atletism!
La doar 18 ani şi 9 luni, Adam Gemili va reprezenta Marea Britanie în proba atletică de 100 m, însă prezenţa lui la Olimpiadă e o surpriză şi pentru lumea fotbalului! Pînă anul trecut, Gemili era fundaş în liga a patra engleză, la Dagenham&Redbridge, după ce crescuse ca junior la Chelsea şi Reading. "2012 a fost anul decisiv pentru mine ca atlet, am ales asta şi sînt împăcat", spune britanicul, medaliat cu aur la CM de juniori de anul acesta în proba de 100 de metri. La Barcelona, cu un timp de 10.05 secunde, Gemili a doborît recordul anterior care data din 2002.

Croşeul domnişoarei fotbalist
Campioana Irlandei, a Europei şi a lumii. La box, categoria semiuşoară. Şi fotbalistă, titulară în "naţionala" feminină a Irlandei, pentru care a marcat deja de două ori. La 26 de ani, Katie Taylor e deja o personalitate în insulă şi dezvăluie înaintea Jocurilor Olimpice la care va boxa şi unde e cotată cu prima şansă la aur: "Pînă la 17 ani m-am antrenat cu părul prins şi deghizată în băiat. La sală, nimeni n-a ştiut că sînt fată, ani la rînd". Primul meci de box feminin în Irlanda a avut loc în 2001.

Dans la înălţime
Cîţiva membri ai trupei de dans extrem Streb au escaladat ieri faţada City Hall, primăria londoneză. În fundal se vede Tower Bridge cu noul său decor, cercurile olimpice. Evenimentul face parte din Olimpiada Culturală 2012, manifestări care se vor desfăşura în paralel cu JO sportive, programate să înceapă pe 27 iulie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.