Liga 2

Discuţii doar la telefon » FRF a anunţat oficial: ”Da, reprimim Craiova în Divizia B!”

Articol de Marius Mărgărit, Răzvan Luţac  —  marți, 17 iulie 2012

UPDATE / Vezi AICI şi AICI scrisorile FRF către SC Fotbal Club U Craiova SA şi către Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova.

UPDATE / E oficial! După cum Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate, Universitatea Craiova va evolua în liga secundă. Pe site-ul FRF a apărut documentul semnat de cei trei membri ai Comitetului de urgenţă al FRF. Iată ce se arată în Decizie:

"COMITETUL DE URGENŢĂ

Decizia nr. 11 din 17.07.2012

Conform art.36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă:

1. Ia act de:

a) conţinutul Certificatului de grefă emis de Curtea de Apel Bucureşti – Grefa Secţiei a VIII-a Contencios Administrativ, prin care se face cunoscut că, prin sentinţa civilă 4230/25.06.2012, s-a admis cererea formulată de reclamanta S.C. Fotbal Club U Craiova SA şi s-a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a reclamantei S.C. Fotbal Club U Craiova SA, stabilită prin pct.3 din Hotărârea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nr.6 din 20 iulie 2011;

b) faptul că, deşi nu este de acord cu soluţia si a atacat cu recurs Sentinţa 4230/25.06.2012, Federaţia Română de Fotbal este ţinută să pună în aplicare soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti, aceasta fiind executorie de drept în privinţa suspendării. Constată că, prin efectul hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, S.C. Fotbal Club U Craiova SA este reintegrată în Liga a 2-a, ediţia 2012/2013, cu respectarea celorlalte dispoziţii statutare şi regulamentare.

În funcţie de decizia ce va fi dată în recurs, FRF urmează să procedeze corespunzător pentru aplicarea întocmai a acesteia.

2. Ia act de împrejurarea că multe cluburi din Liga a 2-a şi Liga a 3-a nu au depus cererile oficiale de înscriere în competiţie în termenul prevăzut de art.39.1 lit.k din ROAF şi dispune prorogarea acestui termen până la 30 iulie 2012.Secretariatul general şi direcţiile din cadrul FRF vor pune în aplicare prezenta Decizie."

Vezi AICI documentul!

UPDATE / Vicepreşedintele FRF, Octavian Goga: "Este adevărat că am avut cîteva discuţii cu Mircea Sandu. În aceste momente, se redactează documentele oficiale. Nu vreau să adaug altceva", a menţionat acesta.

UPDATE / În cazul în care i se va acorda un loc în noul sezon al ligii secunde, Universitatea este obligată să participe la competiţie. În caz contrar, ea riscă retrogradarea în liga a treia!

S-a stabilit! Comitetul de urgenţă al FRF a dat curs deciziei Curţii de Apel şi a hotărît să o reprimească pe Craiova, în liga secundă. ”Da, ne-am pus de acord. Craiova are un loc în Divizia B”, a anunţat preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir.

Cum Comitetul de urgenţă nu trebuie neapărat întrunit, discuţiile dintre membrii acestui organism, respectiv Mircea Sandu, preşedintele FRF, Dragomir şi Octavian Goga, vicepreşedinţi la federaţie, s-au purtat telefonic.

La aflarea acestei măsuri, patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a declarat:”Aştept ceva concret. Nu vreau să discut încă de pe acum”.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.