Campionate

Şoc prelungit » Bayern a intrat în panică din cauza lui Schweinsteiger

Schweinsteiger, decepționat, după ratarea unei lovituri de departajare în finala Ligii cu Chelsea

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mijlocaşul de 27 de ani nu şi-a revenit din depresia provocată de eşecurile sezonului trecut şi a cerut să nu plece cu echipa în turneul din China


Învins în Bundesliga, în finala Cupei Germaniei şi a Ligii. Doar semifinale la Euro 2012, cu "naţionala". Accidentări pe bandă. Pentru Bastian Schweinsteiger (27 ani), un jucător obişnuit cu succesele, a fost prea mult.

Nici după trei săptămîni de concediu, mijlocaşul lui Bayern nu şi-a revenit complet de pe urma şocurilor sezonului trecut. N-a apărut la pregătiri şi ieri a trimis clubului un mesaj în care cere să fie scutit de turneul care va fi întreprins de luni în China. Vrea să se antreneze singur. Acasă.

Conducerea bavarezilor a intrat imediat în alertă. Iar antrenorul Jupp Heynckes a luat asupra sa problema "recuperării" strategului echipei: "Voi avea grijă personal ca «Schweini» să-şi recapete tonusul şi mai ales încrederea de sine. E foarte important să se elibereze psihic".

Enke s-a sinucis
Schweinsteiger nu e primul jucător al lui Bayern care cedează psihic. Sebastian Deisler a devenit depresiv în 2003 din cauza numeroaselor accidentări, iar în 2007 s-a retras definitiv din fotbal. Cazul cel mai dramatic e al portarului Enke (Hannover 96), care a cedat psihic şi s-a sinucis în 2009, aruncîndu-se sub roţile unui tren.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.