Dintre cei aproape 30 de concurenţi care au participat la testarea observatorilor de joc, nota maximă a luat-o doar Eduard Alexandru, fiul lui Valentin Alexandru, care a fost şeful comisiei de testare, în timp ce Ion Dumitru a luat cea mai mică notă
La 4 zile distanţă de momentul în care a organizat un concurs pentru ocuparea celor 23 de locuri de observatori de joc pentru sezonul 2012-2013, LPF i-a anunţat ieri pe cei 17 care au luat notă peste 6 şi care, implicit, au promovat testul. Primul pe listă e Eduard Alexandru, nimeni altul decît fiul secretarului general al Ligii Profesioniste, Valentin Alexandru.
Eduard a luat nota maximă la examen, fiind singurul dintre cei aproape 30 de concurenţi care a primit pe lucrare nota 10, lucru dezvăluit ieri chiar de unul dintre cei care au corectat şi au notat lucrările. Ceea ce e însă surprinzător e faptul că unul dintre cei 4 membri ai comisiei care au supravegheat şi corectat lucrările a fost chiar Valentin Alexandru, tatăl lui Eduard, cel cu punctaj maxim! Alături de Alexandru senior, în comisie au mai fost şefii Comisiilor de la LPF: Daniel Florea, Claudiu Popa şi Paul Mincu.
La polul opus s-a aflat un fost mare internaţional. Liţă Dumitru, cel care a făcut carieră ca jucător la Steaua, Rapid şi echipa naţională, a făcut o lucrare a cărei notă finală a fost de doar 1,50! El a picat testul, alături de alte două nume importante: Emeric Dembrovshi, care a fost prins copiind, şi Nicolae Ungureanu, care nici el nu a luat notă de trecere.
Topul primilor 6 la testare
1. Eduard Alexandru
2. Bogdan Nicolae
3. Nicolae Dobrescu
4. Adrian Ionescu
5. Constantin Gheorghe
6. Ionel Ganea
Lică, din nou observator
Unul dintre cei care au trecut testul e Marcel Lică! El va avea calitate de observator începînd de la prima etapă a acestui campionat şi, practic, revine ca supervizor la 3 ani şi 3 luni de la momentul în care era arestat de DNA Piteşti, fiind acuzat că a luat mită din partea lui Cornel Penescu în calitatea sa de observator de arbitri. Procesul său se află pe rol şi nu a primit încă nici un verdict la prima instanţă, deşi au avut loc peste 50 de termene.
{{text}}