Liga Campionilor

Tragere neagră pentru CFR » Slovan Liberec era echipa pe care clujenii doreau s-o evite

Articol de Răzvan Luţac  —  sâmbătă, 21 iulie 2012

CFR va juca împotriva învingătoarei din Slovan Liberec şi Karagandy. Campioana Cehiei era cel mai dificil adversar cu care putea pica trupa lui Andone


Slovan Liberec este echipa pe care oficialii clujeni doreau să o evite. E sfertfinalistă a Cupei UEFA în ediţia 2000-2001, triplă cîştigătoare a titlului de campioană şi o echipă incomodă.

Cu toate acestea, gruparea şi-a pierdut singurul jucător prezent la Euro 2012, Gebre Selassie, transferat la Werder. Experienţa primează: a păstrat veterani precum Stajner (36 de ani), Janu (38), Nezmar (35) şi Hauzr (39), primii trei titulari. Are 10 stranieri în lot, folosind trei şi în meciul tur cu Karagandy.

Fanii lui Dinamo îşi amintesc cu plăcere de formaţia antrenată de Jaroslav Šilhavý. În 2009, "cîinii" întorceau incredibil soarta calificării în "dubla" cu Slovan: 3-0 şi 9-8 la penaltyuri în Cehia, după 0-3 "acasă", rezultat decis la "masa verde"!

Greu şi în turul următor
CFR Cluj are şanse minime să mai fie cap de serie şi în turul următor, în cazul în care trece de Liberec. În aceste condiţii, pentru a ajunge în grupele CL, clujenii trebuie să depăşească un adversar de calibrul lui FC Basel (Elveţia), Anderlecht (Belgia) sau Celtic (Scoţia). Dacă vor fi eliminaţi de cehi, Cadu&Co vor merge în play-off-ul Europa League, unde vor fi cap de serie.

SLOVAN LIBEREC
- Club înfiinţat în 1958, a promovat în 1993 şi nu a mai retrogradat de atunci
- Joacă pe stadionul "u Nisy" (9.900 de locuri), pe care naţionala Cehiei nu a pierdut nici un meci!
- Simbolul echipei, prezent şi pe stemă, este muntele Ještěd şi antena de televiziune din vîrful acestuia
- Vedeta echipei este Lukas Vacha (23 de ani), fost internaţional de tineret ceh
- Cea mai importantă victorie: 2-1 cu AC Milan (2002), meci în preliminariile Ligii Campionilor
- Are o colaborare eficientă cu Dinamo Kiev, de unde a împrumutat şi cumpărat trei jucători

Nu trebuie ignoraţi!
Echipa de care Slovan trebuie să treacă pentru a întîlni CFR-ul este campioana Kazahstanului, Şahtior Karagandy, pe care a învins-o în primul tur cu 1-0. Adversar facil din cauza ţării de provenienţă? Deloc! Ordabasy, locul 6 în ultimul sezon în ţara ex-sovietică, a reuşit un 2-2 cu Rosenborg, chiar în Norvegia!

12,6 milioane de euro este valoarea lotului celor de la Slovan Liberec, conform transfermarkt. CFR are o cotă de 3 ori mai mare: 33,5 milioane de euro

Echipă probabilă: Bicik - Kusnir, Janu (cpt), Kelici, Fleisman - Vacha, Bosancici, J. Blazek - Stajner, Nezmar, Rabusici

"Ambii adversari sînt incomozi şi trebuie să avem grijă. Cehii au tradiţie în fotbal, spre deosebire de Kazakhstan, dar nu ştiu cît de mult contează acest aspect. Aşteptăm acum duelul lor să vedem cu cine vom juca"
Edimar, fundaş CFR Cluj

"Aş vrea să jucăm cu kazacii pentru că echipele din Cehia sînt foarte bune, însă cu cît e mai bună echipa, cu atît e şi concentrarea mai mare"
Gabriel Mureşan, mijlocaş CFR Cluj

"La echipe naţionale, cehii sînt mai buni ca noi, dar la nivel de echipe de club sîntem de valori apropiate. Avem şanse cu Slovan, asta e important, dar nu sîntem favoriţi"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Am picat cu cel mai dificil adversar, am fi preferat alte echipe. Slovan este o echipă puternică, ne va fi greu cu ei. Fiecare dintre băieţi va încasa 50.000 de euro dacă ne calificăm în grupe"
Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.