Liga 1

VIDEO + FOTO Hamza e Grozav! » Ploieştenii s-au distrat cu Ceahlăul, scorul de 5-0 aducîndu-i pe primul loc

Articol de Vlad Ispas  —  duminică, 22 iulie 2012

Ploieştenii au jucat excepţional aseară, au făcut spectacol în faţa unui stadion plin şi se anunţă o forţă în noul campionat. Cuplul de atac e absolut letal


În ciuda celor 34 de grade pe care le indicau termometrele la ora meciului, fanii "lupilor" au preferat să meargă pe "Ilie Oană" în loc să urmărească partida într-un loc răcoros. Şi n-au regretat: Cristescu a intrat în careu şi a tras puţin pe lîngă poarta lui Jovici (4). Două minute mai tîrziu, "urşii" lui Enache au replicat printr-un şut de la mare distanţă a lui Stana, scos in extremis de Bornescu (6).

Click aici pentru VIDEO şi FOTO de la meci!

Publicul nu a taxat ocazia Ceahlăului, iar băieţii lui Rednic le-au mulţumit fanilor pe teren, Hamza dînd recital pînă la sfîrşitul primei reprize: Grozav l-a servit perfect pe tunisian şi acesta a înscris pe sub Jovici (13), apoi a reuşit dubla cu o lovitură de cap, după o centrare din corner a "Prinţului" Cristea, 5 minute mai tîrziu. Aceste reuşite i-au făcut pe "lupii" din tribune să îi strige numele timp de minute bune, cu toate că magrebianul a mai ratat două ocazii de "1 la 1" cu portarul advers (10, 30).

La atac cu toate liniile
"Taifunul" ploieştean a continuat şi după pauză. Grozav a avut o răbufnire de orgoliu după ce colegul său din atac înscrisese de două ori şi a luat o acţiune pe cont propriu în partea dreaptă, iar din colţul careului a trimis în plasa sîrbului din poarta "portocaliilor" (49).

Show-ul celor doi atacanţi a continuat, iar Gicu a repetat faza de la golul trei, a pătruns în partea dreaptă, însă de această dată i-a centrat lui Hamza, care a reuşit tripla, din 6 metri (74). La cererea ultraşilor, Grozav şi compania nu s-au oprit, iar scorul s-a făcut 5-0 în minutul 85, atunci cînd Szukala a transformat în gol centrarea lui Guilherme.

Ultimele minute ale partidei au ridicat tot stadionul în picioare, prahovenii ridicînd fularele în aer şi cîntînd "campionii, campionii". Petrolul chiar poate visa frumos anul acesta!


"Mă aşteptam să fie un meci greu, însă a fost doar din cauza căldurii. Nu sînt invidios pe Hamza, va veni şi rîndul meu să înscriu mai mult"
Gheorghe Grozav, atacant Petrolul

"Echipa a fost de nerecunoscut, am fost surprins. Fără pic de atitudine, de determinare. Ne-a lipsit motivaţia, am văzut indiferenţă în jocul fotbaliştilor mei"
Costel Enache, antrenor Ceahlăul

"Nu pot decît să îmi felicit jucătorii. I-am atenţionat că va fi un joc dificil. Sfatul a fost să ţină mult de minge, însă adversarul nu ne-a pus probleme deloc"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

"Concurenţa este mare, mai ales că am mai făcut deja două achiziţii. Trebuie să îi vedem pe teren, pentru că, după CV, toţi sînt frumoşi şi înalţi"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

"Era important să începem cu dreptul, dar meciul cu adevărat greu vine în etapa viitoare, la Vaslui"
Mircea Bornescu, portar Petrolul

Meciul şi golul!
Adus în iarnă la Petrolul de Valeriu Răchită, Younes Hamza este atacantul pe care şi l-ar dori orice echipă. În cele 14 meciuri pe care le-a jucat la Petrolul, inclusiv cu cel de aseară, tunisianul de 26 de ani a reuşit să înscrie de 15 ori! Ieri, cu Ceahlăul, a marcat de trei ori. Interesant este că 5 din cele 15 goluri marcate de Hamza în Liga 1 au fost reuşite după ce a lovit mingea cu capul. În campionatul trecut, Hamza a înscris contra lui Dinamo, Steaua şi CFR Cluj. (Liviu Manolache)

Doar 3 din vechea gardă
O dată cu venirea lui Florian Walter la Petrolul, în trupa "lupilor galbeni" au mai rămas doar trei jucători în primul "11" şi în mandatul lui Mircea Rednic. Astfel, Sony Mustivar, Damien Boudjemaa şi Younes Hamza au fost singurii fotbalişti care au jucat titulari. În schimb, pe bancă s-au mai regăsit alţi doi: portarul Hamutovski şi atacantul Daniel Opriţa. (Ionel Luţan)

Grozav la Recurs!
Media. În această seară, de la ora 23:15, în direct pe GSP TV, revine Recursul etapei, iar atacantul Gicu Grozav vine să explice secretul Petrolului. Ovidiu Ioaniţoaia îi va mai avea ca invitaţi pe Marius Alexe şi pe tehnicianul Marian Bondrea, care vor continua duelul dintre CS Severin şi Dinamo. Pentru cele mai bune întrebări adresate invitaţilor pe www.recursul.ro puteţi cîştiga tricouri cu Dinamo, Petrolul şi CS Severin.

«»
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.