Liga 1

VIDEO Bătrînul şi copiii » Puştii lui Hagi au remizat în primul meci pe prima scenă

Articol de Marian Brăilescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Dubla" lui Buga, 35 de ani, cel mai în vîrstă fotbalist de pe teren, nu i-a ajuns "Steagului" pentru a cîştiga. Puştii Rusu şi Cristea i-au adus un punct lui Hagi la debutul ca patron pe prima scenă


Gică Hagi a trebuit să plece în exil pentru debutul în Liga 1 în calitate de finanţator de club. A mers 200 de kilometri mai la nord de Constanţa şi a avut parte doar de vreo 300 de spectatori. Iar startul partidei a fost cum nu se poate mai prost. În secunda 55, Buga i-a arătat lui Hagi, care a preferat loja şi nu banca de rezerve, de ce trebuie să ai în echipă şi fotbalişti trecuţi de 30 de ani, nu doar puşti de la Academie. Atacantul ardelenilor a executat perfect o lovitură liberă şi a făcut 0-1.

"Copiilor" lui Gică le-au trebuit vreo 20 de minute să se dezmeticească şi să realizeze ce înseamnă nivelul primei divizii. Apoi au început să joace şi chiar să conteze la poarta lui Taborda. Logic, a venit şi golul egalizator, din gheata lui Rusu (22 de ani), jucător aruncat la coşul de gunoi de Steaua şi revitalizat de Hagi.

Singura nou-promovată ce n-a pierdut
Repriza a doua a început fix ca prima. Cu gol pentru oaspeţi încă din start. Autor acelaşi Buga, a cărui experienţă a contat pentru a se plasa perfect la centrarea lui Viveiros şi, apoi, pentru a-l executa pe Vîtcă (48). Viitorul a resimţit lovitura şi şi-a revenit greu, ajungînd în careul advers o dată la un sfert de oră. Nici n-a trebuit să calce în suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor ca să egaleze. Nou-intratul Cristea (24 de ani), profitînd de ieşirea prostească a lui Taborda, l-a lobat perfect şi a restabilit egalitatea: 2-2!

Finalul s-a jucat pe contre, cu cîte două ocazii mari la ambele porţi, însă s-a terminat remiză, iar Viitorul se poate lăuda că e singura dintre nou-promovate care n-a pierdut în prima etapă, deşi a fost singura ce n-a jucat pe propriul stadion.


"Din păcate, jucăm mereu în deplasare. În multe momente am jucat foarte bine, după un start timorat. O să creştem uşor-uşor"
Gică Hagi, patron Viitorul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.