Liga 2

Revenire de senzaţie în fotbalul românesc » S-a reînfiinţat Ripensia Timişoara

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 24 July 2012

Fotbalul românesc tocmai a recuperat patru titluri de campioană în tezaur! Echipa care depăşeşte Rapidul la numărul de titluri şi o egalează pe Universitatea Craiova, Ripensia Timişoara, s-a reînscris în liga a şasea.

Echipa va continua tradiţia echipei care şi-a pus bazele în anul 1928. Galben-roşii vor avea o misiune foarte grea, dar blazonul pe care îl apără este de greutate.

Noua echipă a preluat absolut tot de la fosta echipă. Atît emblema, cît şi culorile vor fi aceleaşi cu cele ale cvadruplei campioane a României din perioada interbelică, anunţă site-ul digi24.ro.

Echipa este organizată după modelul granzilor, Real Madrid şi Barcelona. Acum are doar 50 de membri, care cotizează anual 120 de lei. Managerul clubului va fi Radeu Suciu, cel care a fost portar la Poli Timişoara în anii '80.

Ripensia nu se vrea o alternativă la Politehnica 1 sau Politehnica, ci o entitate distinctă. O să ne fie greu să încropim o echipă, pentru că am adunat şi noi jucători de pe unde am putut. Avem studenţi care sunt la zi şi lucrează tocmai ca să se poată întreţine la facultate”, spune managerul Radu Suciu.

Ripensia Timişoara a participat în Cupa Europei Centrale şi a reuşit să elimine pe AC Milan. Ultima prezenţă a echipei în prima ligă fotbalistică din România a fost în ediţia 1940-1941.

4 titluri are Ripensia, obţinute în anii 1932, 1934, 1935 şi 1938

64 de ani de la desfiinţarea clublui s-au împlinit în acest an

20 de ani a rezistat clubul în fotbalul românesc, s-a înfiinţat în 1928 şi a fost desfiinţat în 1948

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.