Liga 1

Liga 1 a rămas fără cel mai bun străin din istorie » Al Hilal îi dă lui Wesley un salariu de 4 ori mai mare!

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cel mai bun fotbalist străin din istoria Ligii 1 a fost vîndut ieri la Al Hilal (Arabia Saudită)


Moldovenii au rămas fără jucătorul determinant al ultimelor 3 sezoane şi jumătate! Wesley Lopes (32 de ani în noiembrie), cel care a înscris nu mai puţin de 37 de goluri în 44 de meciuri în toate competiţiile din stagiunea trecută, a lăsat România pentru Arabia Saudită. Şi a trecut de la un salariu anual de 400.000 de euro la Vaslui la unul de 2.000.000 de dolari la Al Hilal.

Contractul fabulos propus brazilianului a şi fost principalul motiv pentru care Adrian Porumboiu nu s-a putut opune tranzacţiei: "Saudiţii i-au făcut o ofertă absolut incredibilă, nu puteam să-mi bat joc de el şi să-l ţin cu forţa aici". Din vînzarea lui Wesley, galben-verzii se aleg cu un milion de dolari, exact cît plătiseră pe el în ianuarie 2009, cînd l-au luat de la Leixoes.

Aseară, sud-americanul şi-a luat "La revedere!" de la de-acum foştii coechipieri, cărora le-a transmis un mesaj scurt: "Vara viitoare vreau să vin din nou la Vaslui şi să sărbătoresc alături de voi cîştigarea campionatului!".

61 de goluri a marcat Wesley doar în Liga 1, în 113 meciuri, fiind stranierul cu cele mai multe reuşite din istoria primei divizii. Pe doi e Kapetanos, 40 de goluri în 96 de partide, iar pe 3, Demollari (36 în 100 de jocuri)

"Sînmărtean va fi de-acum dirijorul nostru. Iar noul Wesley poartă numele de Nicolae Stanciu!"
Adrian Porumboiu, finanţator Vaslui

"Pentru mine, e cea mai fericită zi din anul 2012! Fără Wesley, Vasluiul nu mai are nici o şansă la titlu în faţa Stelei!"
Gigi Becali, patron Steaua

A venit şi Markovici
Vasluienii au mai bifat ieri încă o achiziţie, a 19-a din această vară: l-au luat pe Zoran Markovici, de la Gaz Metan, în schimbul sumei de 500.000 de euro. Fundaşul sîrb în vîrstă de 25 de ani a semnat un acord pentru următoarele 3 sezoane şi va avea un salariu de 150.000 de euro. Pe lîngă Markovici, la Vaslui a venit în probe şi Ioan Mera (25 de ani). Stoperul e liber de contract după despărţirea de Poli Timişoara.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.