Liga 1

A căzut transferul lui Markovici la Vaslui » Porumboiu îl vrea acum pe stelistul Martinovici

Martinovici (27 de ani) ar putea fi diseară titular în echipa Stelei, împotriva Astrei, ca fundaş dreapta

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zilele trecute, Adrian Porumboiu l-a sunat pe patronul Stelei pentru a-l întreba dacă fundaşul sîrb e de vînzare, iar acum varianta revine în actualitate după ce moldovenii l-au ratat pe Markovici.

Martinovici n-a început nici acest sezon ca titular, dar e un fotbalist extrem de curtat. L-a dorit Partizan Belgrad, însă transferul nu s-a materializat. Imediat a apărut însă pentru el o propunere de la un club rival Stelei în Liga 1.

Gigi: "Discut o combinaţie cu Porumboiu"
Adrian Porumboiu l-ar dori pe sîrbul din defensiva roş-albaştrilor, mai ales după ce l-a pierdut pe Marius Constantin, cedat în Giuleşti din cauza războiului rece pe care îl avea cu Marius Şumudică. Patronul Vasluiului chiar a vorbit la telefon cu Gigi Becali, pe marginea unei posibile treceri a lui Martinovici la Vaslui.

Patronul din Ghencea a şi dezvăluit la un moment dat că negociază o tranzacţie cu Porumboiu, însă nu a făcut public numele fotbalistului. "Am discutat cu Porumboiu pentru o combinaţie, chiar nu vă pot spune despre ce e vorba, şi atunci mi-a zis că l-a lăsat pe Wesley să plece la arabi", a declarat Becali zilele trecute.

Markovici a căzut, reapare varianta Martinovici?
În discuţia pe care au avut-o cei doi patroni, stelistul n-a respins în mod clar plecarea lui Martinovici la Vaslui, însă i-a transmis lui Porumboiu că Steaua nu prea are soluţii pe postul de fundaş central. Reghecampf ar rămîne complet descoperit în centrul defensivei, unde doar cuplul Gardoş-Chiricheş ar mai fi disponibil. Al patrulea stoper, Doru Bratu, se recuperează după operaţia la ligamente şi va reveni abia în 2013.

Tocmai pentru că Becali nu s-a arătat foarte dispus la negocieri, Porumboiu s-a reorientat către varianta Markovici, de la Gaz Metan. Deşi a fost anunţat, la un moment dat, ca sigur la Vaslui, fundaşul n-a mai semnat cu trupa lui Şumudică, astfel că varianta Martinovici ar reveni în actualitate pentru Adrian Porumboiu.

Are 6 goluri în doi ani la Steaua
Martinovici a jucat în tricoul roş-albastru 42 de meciuri, în toate competiţiile. Deşi a evoluat ca fundaş central sau ca fundaş dreapta, sîrbul adus de la Pandurii are nu mai puţin de 6 goluri marcate, cu unul mai mult decît a reuşit Tatu, al cărui post de bază a fost cel de atacant

Ar rămîne doar 4 străini
Dacă trecerea lui Martinovici la Vaslui s-ar realiza, în lotul Stelei ar rămîne doar 4 jucători străini: Georgievski, Machado, Nikolici şi Rocha. Dintre aceştia, aproape sigur primii doi vor părăsi echipa după finalul turului.

Se fac greu transferuri între Vaslui şi Steaua
În ultimii ani, de cînd FC Vaslui a contat serios în lupta pentru titlu, nu prea s-au realizat transferuri între echipa lui Porumboiu şi Steaua. Ultima dată cînd s-a întîmplat ca Steaua să achiziţioneze de la Vaslui a fost în pauza dintre tur şi retur a sezonului 2006-2007, cînd au fost luaţi Marius Croitoru şi Bogdan Panait. În schimb, Bicfalvi, dorit de Vaslui, n-a ajuns în Moldova şi, la fel, Wesley, cerut cu insistenţă de Becali, n-a semnat în cele din urmă cu Steaua.

2009 e anul în care Novak Martinovici a venit în România, atunci cînd a semnat cu Pandurii Tg. Jiu, transfer intermediat de fostul internaţional Adrian Ilie

100 de mii de euro a costat Martinovici în vara lui 2010, atunci cînd a fost adus în Ghencea la solicitarea lui Victor Piţurcă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.