JO 2012

Adrian Crişan a învins un fost lider mondial şi e în sferturi la Jocurile Olimpice!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday, 30 July 2012

Românul a trecut în "optimi" de germanul Timo Boll, fostul număr unu mondial, acum al 6-lea jucător al lumii

Adrian Crişan a reuşit luni seara, în ExCeL London, la Jocurile Olimpice, o mare surpriză pe tabloul de simplu la tenis de masă. Al 27-lea jucător al lumii, Adrian Crişan l-a învins cu 4-1 la seturi pe neamţul Timo Boll, fost număr 1 ITTF, al 4-lea favorit la JO.

Crişan a luat primul set cu 11-9, dar l-a pierdut pe al doilea 8-11. Au urmat două seturi extrem de disputate în care "tricolorul" a cîştigat de fiecare dată "în prelungiri": 15-13 şi 12-10. După doar 35 de minute, Crişan a pus capăt disputei, adjudecîndu-şi setul 5 cu 11-6.

În sferturile de finală, Adrian Crişan va juca marţi, de la ora 22:00, cu  Chih-Yuan Chuang din Taipei, numărul 8 mondial, favoritul 5 la Londra. Cinci asiatici şi trei europeni au rămas pe tabloul de simplu la Olimpiadă, primii doi favoriţi, chinezii Jike Zhang şi Hao Wang aflîndu-se printre cei opt. La feminin, România nu mai are nici o reprezentantă după ce luni, Elizabeta Samara a pierdut, scor 2-4, disputa cu olandeza de origine chineză, Jiao Li. Dana Dodean a fost şi ea eliminată în turul 3 de liderul mondial, NingDing.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.