Europa League

Adio, play-off! Rapid a fost făcută de rîs de puştii lui Heerenveen: 0-4

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 august 2012

Rapid a pierdut la un scor ruşinos, cu 4-0, manşa întîi a ”dublei” cu olandezii de la Heerenveen, din turul 3 preliminar al Europa League. Revanşa va fi joia viitoare, dar trecerea în play-off, ultima barieră dinaintea fazei grupelor, a devenit o himeră.

Giuleştenii au dezamăgit încă din prima parte, avînd o viteză în minus faţă de adversari şi puţine idei ofensive. Gazdele au marcat repede, în minutul 9, cînd puştiul Djuricici a profitat de o eroare a lui Milisavljevici şi l-a executat pe Albuţ cu un lob.

Chiar condusă, Rapidul n-a putut riposta. Singura ocazie, dar uriaşă, a venit chiar înaintea pauzei: Milisavljevici a trimis în bară dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri scoasă de Rui Duarte.

Elevii lui Neluţu Sabău au pornit la reluare într-un ritm ridicat, mereu dispuşi pe atac. Ocazii importante însă, nu. Şi a venit eroarea. Marius Constantin a pierdut absurd o minge în careul vişiniu, iar Djuricici, servit de Van Anholt, a marcat din nou (64) cu o execuţie plasată în dreapta lui Albuţ.

Coşmarul a continuat. Imediat ce Rui Duarte a cerut penalty, la o cădere în careul advers, Heerenveen a contrat furios: Van la Parra a centrat din dreapta, De Roon finalizînd cu un şut în diagonală (69).

Mutările făcute de Sabău nu au adus nimic nou. Nici Teixeira, nici Goga n-au putut crea cine ştie ce probleme gazdelor. Doar Ciolacu s-a descurcat ceva mai bine, şutul lui fiind parat greu de portarul Nordfeldt. La scurt timp însă, nou-intratul Fazli a scăpat pe o contră şi a marcat plasat pe lîngă Albuţ (89). Umilinţa giuleşteană era consumată.

Vezi aici golul de 1-0 marcat de Djuricici.

Vezi aici golul de 2-0.

Vezi aici a treia reuşită a gazdelor.


Echipele de start
HEERENVEEN: Nordfeldt - Zuiverloon, Gouweleeuw, Zomer, Raitala - De Roon, Kums, Djuricici - Van la Parra, Tannane, Ziyech. Antrenor: Marco Van Basten
Rezerve: Vandenbussche, Schmidt, Van Anholt, El Akchaoui, Otigba, Fazli, Valpoort.
RAPID: Albuţ - Rui Duarte, Oros, M. Constantin, Bozovici - Roman, N. Grigore, Grigorie, Milisavljevici - Ilijoski, Surdu. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Rezerve: Drăghia, Glauber, Voicu, A. Coman, Teixeira, Ciolacu, Goga.
ARBITRU: Manuel de Sousa. Asistenţi: Bertino Miranda, Ricardo Santos. Arbitru de rezervă: Rui Manuel Gomes Costa (toţi PORTUGALIA).
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.