Liga 1

Tătăruşanu, titularizat pe blat! » La Steaua se petrec lucruri ciudate în privinţa alcătuirii primului "11"

Tătăruşanu (26 de ani) mai are contract cu Steaua pînă în vara lui 2014

Articol de Andrei Crăiţoiu, Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reghecampf, ca şi Ilie Stan în sezonul trecut, l-a lăsat pe bancă pe Stanca, deşi antrenorul cu portarii a avertizat că "Tătăruşanu nu e în formă şi n-ar trebui folosit".

Steaua a avut parte de un şoc la meciul tur cu Spartak Trnava, iar principalul vinovat e Ciprian Tătăruşanu, care a gafat la golul din debutul meciului. "Eu l-am avertizat pe Reghecampf să nu ne mai batem joc de Stanca pentru că apoi o să ne bată pe noi Dumnezeu şi uite că fix aşa s-a întîmplat!", a declarat Gigi Becali la finalul meciului.

MM anunţase că antrenorul cu portarii decide
Afirmaţia lui Becali lasă clar să se înţeleagă că, înainte de meci, el nu i-a impus antrenorului prezenţa lui Tătăruşanu între buturi. Mai mult, Gazeta Sporturilor a aflat un alt detaliu şi anume că nici antrenorul cu portarii, Eugen Nae, nu l-a indicat pe Tătăruşanu atunci cînd a fost întrebat de staff-ul tehnic care dintre cei doi merită să joace.

Şi atunci, de ce a fost Tătăruşanu titular? Deşi Mihai Stoica dezvăluise, atunci cînd a explicat absenţa dintre titulari a lui Tătăruşanu la amicalul cu Litex Loveci, că "aceasta a fost părerea antrenorului cu portarii, care este mereu întrebat înainte de jocuri şi a cărui opinie contează", de această dată decizia lui Nae nu a mai contat.

Părerea lui Nae: "Stanca merită să intre între buturi"
"În acest moment, din punctul meu de vedere, ar merita să apere Stanca" a fost poziţia pe care a avut-o Eugen Nae în ultimele două-trei săptămîni, părere care s-a bazat pe modul în care s-au antrenat şi au arătat cei doi goalkeeperi în stagiile de pregătire şi în meciurile amicale.

Reghecampf s-a decis însă să treacă peste opinia asistentului său şi l-a băgat pe Tătăruşanu, în ciuda prestaţiei lamentabile pe care acesta o avusese şi cu Astra. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, la distanţă de două zile de meciul cu ploieştenii, Reghecampf a ţinut în mod special să-i ia apărarea portarului, deşi meciul fusese cîştigat şi nimeni nu-l acuzase public pe Tătăruşanu.

Piţurcă a fost singurul care l-a scos
De cînd a venit la Steaua, vara lui 2009, Tătăruşanu a pierdut primul "11" din cauza erorilor la un singur antrenor. E vorba despre Victor Piţurcă. Actualul selecţioner l-a scos din poartă după a doua etapă a sezonului 2010-2011, cînd chiar dacă Steaua a cîştigat meciul cu U Craiova, scor 2-1, Tătăruşanu a greşit la golul încasat din corner, de la Iliev. Piţurcă l-a băgat etapa următoare, la Braşov, pe Stanca.

"Eu sînt optimist pentru retur, ne calificăm sigur! Singura variantă în care putem rata play-off-ul e dacă va apăra Tătăruşanu. Acest portar nu mai poate fi vîndut indiferent cît o să-l forţăm noi, asta trebuie să înţeleagă şi Reghecampf!" (Gigi Becali, patron Steaua)

4,33 e media notelor GSP ale lui Tătăruşanu în actualul sezon pentru cele 3 meciuri în care a evoluat

1,5 milioane de euro a costat Tătăruşanu, pe care Steaua l-a adus de la Gloria Bistriţa, fiind cel mai scump portar din istoria clubului

29 de meciuri distruse în 3 ani
Nu numai că n-a fost sezon în care Tătăruişanu să nu greşească măcar într-un meci, dar în cei 3 ani de cînd a debutat în tricoul Stelei, iulie 2009, a distrus nu mai puţin de 29 de meciuri! Sînt partide în care pentru prestaţiile lui submediocre, Gazeta Sporturilor l-a notat cu calificative de 3, 4 şi 5, ceea ce înseamnă dezastruos, foarte slab şi slab.

Sezonul 2009-2010
Meciul: Nota GSP
Steaua - Dinamo 0-1: 5
Gaz Metan - Steaua 2-4: 4
Steaua - Iaşi 2-1: 5
Rapid - Steaua 5-1: 4

Sezonul 2010-2011
Meciul: Nota
Steaua - Timişoara 1-1: 5
Oţelul - Steaua 1-0: 5
Steaua - Gaz Metan 0-1: 5
Steaua - Braşov 0-3: 4
Astra - Steaua 1-0: 4
Steaua - Dinamo 0-1: 5
Steaua - Rapid 0-1: 5
Steaua - Dinamo 2-1: 5

Sezonul 2011-2012
Meciul: Nota
Steaua - U Cluj 2-1: 5
Astra - Steaua 2-1: 5
Steaua - ŢSKA Sofia 2-0: 5
Gaz Metan - Steaua 3-0: 5
Steaua - Pandurii 1-2: 5
Ceahlăul - Steaua 1-0: 4
Steaua - Twente 0-1: 5
Twente - Steaua 1-0: 3
Tg. Mureş - Steaua 1-0: 4
Oţelul - Steaua 1-2: 5
Steaua - Vaslui 0-1: 4
Steaua - Petrolul 2-1: 5
Braşov - Steaua 1-2: 5
Steaua - Dinamo 3-2: 5
CFR - Steaua 1-1: 5

Sezonul 2012-2013
Meciul: Nota
Astra - Steaua 3-4: 4
Steaua - Trnava 0-1: 3

Aproape meciul şi gafa
Cel mai mic procentaj al meciurilor în care a greşit grav faţă de numărul total al jocurilor în care a evoluat l-a avut în al doilea lui sezon la Steaua. În 2010-2011 a bifat 47 de meciuri şi a greşit doar în 8. Totuşi, în sezonul trecut şi, mai ales, în cel actual, procentajul a urcat foarte mult, ajungînd la peste 50 la sută în acest sezon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.