JO 2012

Maraton spre medalie » Federer s-a calificat în finala olimpică, după ce s-a impus în faţa lui del Potro cu 3-6, 7-6, 19-17

Roger şi Juan Martin la finalul meciului au fost epuizaţi // Foto: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Partida dintre cei doi s-a încheiat cu 19-17 în decisiv după 266 de minute de joc.

Roger Federer e foarte aproape de medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Mai precis la o singură victorie de o medalie care i-ar întregi palamaresul şi aşa imens. Dar cum ar putea să nu fie, cînd turneul olimpic de tenis se joacă acolo unde a cîştigat primul turneu de Mare Şlem al carierei, în 2003, acolo unde s-a impus de şapte ori şi acolo unde a recîştigat poziţia de lider mondial în urmă cu cîteva săptămîni.

All Englad Club e locul cu iarbă verde, locul plin de istorie şi conservatorism şi locul unde Roger îşi mai poate împlini o dorinţă. Aurul olimpic la simplu, pentru că pe cel de la dublu îl are din 2008.

Însă, pînă în finală ieri a avut de jucat o semifinală. Împotriva lui Juan Martin del Potro. Un meci de trei seturi încărcat de atmosfera olimpică, dar şi de mult dramatism. Argentinianul a cîştigat primul set, apoi elveţianul s-a impus la tie-break, la 5.

Ce a urmat a fost un set decisiv de două ore şi patruzeci şi trei de minute. O înfruntare a nervilor şi a serviciilor. Cel mai tînăr a cedat pînă la urmă cu 3-6, 7-6 (5), 19-17. Cei doi au jucat cel mai lung meci din istoria Jocurilor Olimpice, unul care a durat 266 de minute.

Federer are asigurată o medalie, în timp ce argentinianul se va lupta pentru bronz. Liderul mondial se simte bine pe iarbă şi mîine vrea să devină şi campion olimpic. Adversarul său va fi Andy Murray.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.