JO 2012

Jos măştile, băieţi! » Ei sînt cei mai cunoscuţi dintre "anonimii" sportului românesc

+2 Foto
Ce eroi misterioși se ascund sub măștile identice de Anonymous?

Articol de Marian Ursescu, Cătălin Tolontan, Raed Krishan (foto)  —  duminică, 05 august 2012

Echipa de sabie a României, vicecampioană olimpică la Londra, a pozat pentru Gazeta Sporturilor în postura cunoscutului personaj de film "Anonymous"



Povestea acestei poze a început pe planşă. Mai exact vineri, la primul asalt dintre Rareş Dumitrescu şi Man Zhong. Şi s-a terminat tot pe planşă, după ce românii au devenit vicecampioni olimpici în proba pe echipe la sabie.

Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu aveau în palmares titlul de campioni ai lumii în 2009, pe cel de vicecampioni europeni în 2012, dar nu erau foarte cunoscuţi în România. Acum, toată ţara a auzit de ei. Au dus România pe podiumul olimpic şi nu vor mai fi de acum încolo anonimi. Poate nici nu au fost vreodată!

Distracţie la shooting
Pe terasă la ExCeL London, sala unde s-au umplut de glorie, băieţii lui Covaliu au acceptat imediat postura de personaje de film. "Să ne punem măştile astea? De ce nu?!", spune Rareş Dumitrescu, poate liderul echipei. "Hai, Tibi, că tu eşti mai frumos cu masca asta!", glumeşte Florin Zalomir. Fotoreporterul Raed Krishan îi aşază cu mîna, vrea să dea bine în poză. "Să nu clipiţi, băieţi!", îi îndeamnă Rareş. Pe lîngă ei trece un englez cărînd o scară. Tocmai mergea să schimbe nişte becuri! Norocul nostru. Îi cerem scara pentru ca Raed să facă o poză de sus. Englezul, amabil, nu ezită nici un moment, mai ales cînd află că are de-a face cu patru medaliaţi.

"Jos măştile, băieţi!" şi imediat cei patru se conformează. Ei sînt vicecampionii olimpici, cei care au adus a 300-a medalie în istoria olimpică a României. Cei mai cunoscuţi dintre "anonimii" sportului românesc.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.