Amicale

Cătălin e Xavi al lui Dinamo » "Cap de Zmeu" este singurul jucător care a avut o evoluţie similară cu cea a adversarului său direct

Cătălin Munteanu este singurul jucător de la Dinamo care mai evoluase împotriva Barcelonei, în perioada 1998 - 2005, cînd a activat în Spania

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Conform cifrelor furnizate de InStat Football, "Cap de Zmeu" e singurul dinamovist care poate fi pus în balanţă cu căpitanul Barcelonei.

Partida cu Barcelona a fost un prilej bun pentru jucătorii lui Dinamo de a-şi afla valoarea în faţa celor mai buni fotbalişti din lume, cei ai Barcelonei. Pe teren, "cîinii" nu s-au făcut de rîs, ba chiar le-au pus probleme în unele momente catalanilor.

Gazeta Sporturilor, cu ajutorul firmei de monitorizate InStat Football, i-a urmărit pe căpitanii celor două echipe: Xavi Hernandez (32 de ani) şi Cătălin Munteanu (33 de ani), adică jucătorii ce generează fantezie în jocul celor două echipe.

Xavi a greşit 5 pase, Cătălin 6
Cifrele au relevat că Munteanu este la fel de important pentru Dinamo, cum este mijlocaşul spaniol de 32 de ani pentru Barcelona. Lăsînd la o parte faptul că Xavi evoluează alături de jucători de zeci de milioane de euro şi că are un salariu colosal, "Cap de Zmeu" s-a ridicat la nivelul confruntării cu Barcelona.

Xavi a distribuit nu mai puţin de 100 de pase precise, greşind doar cinci! Piciorul lui Cătălin a atins jumătate din mingile distribuite de spaniol, adică 51 de pase precise şi a trimis eronat doar 6 baloane.

A greşit la gol, dar s-a revanşat
Pînă în minutul 4, Xavi reuşise deja şapte pase bune, în timp ce Cătălin atinsese mingea doar o dată, pierzînd-o şi prilejuindu-i lui Messi să înscrie de 1-0.

În schimb, Munteanu s-a revanşat în repriza secundă cînd i-a pus mingea în cap lui Ţucudean, însă Valdes a reuşit să deturneze mingea în corner. Apoi, a deviat cu călcîiul o minge pentru Axente, acesta şutînd puternic de la 18 metri în braţele lui Valdes.

95% a fost procentajul paselor precise ale lui Xavi împotriva lui Dinamo, în timp ce Cătălin a avut 88%

0 driblinguri reuşite au înregistrat atît Cătălin Munteanu, cît şi Xavi

1 preluare nereuşită a avut "Cap de Zmeu", în timp ce Xavi n-a avut erori

25 de trofee a cîştigat Xavi Hernandez în carieră, cu Barcelona şi cu echipa naţională a Spaniei. Cătălin are şase trofee, cucerite cu Steaua şi Dinamo

"Am făcut un meci bun, am avut şi ocazii, dar Barcelona rămîne cea mai bună echipă. Nu mi-a fost teamă că vom lua multe goluri, noi am făcut un meci defensiv foarte bun" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.