Ciclism

Finiş în Turul Ţinutului Secuiesc. Popkov, campion pe ultima sută de metri

Articol de Vlad Pahonţu  —  Monday, 13 August 2012

Duminică, Turul Ţinutului Secuiesc a rulat ultimii kilometri din acest an în Miercurea Ciuc. Chiar dacă a cîştigat ultima etapă, grecul Tamouridis (Tableware) nu a terminat în clasamentul general decît pe poziţia a noua, lăsîndu-i titlul de campion ciclistului din Ucraina, Vitaliy Popkov (ISD). 

Slovenul Matei Marin a condus ierarhia generală pînă în ultima zi de concurs, cînd a coborît pe ultima treaptă a podiumului din cauza unei clasări mai slabe în cea de-a patra etapă. Duminică, competiţia s-a împărţit în două: etapa de dimineaţă (A) şi cea de seară (B). Dacă la Harghita Băi a triumfat Matja Kvasina (Tuşnad), unul dintre favoriţii ciucanilor, spre seară, Ioannis Tamouridis a fost mai bun decît competitorii săi, într-o probă de viteză. 

Vitaly Popkov (ISD) a pîndit momentul oportun ca să preia şefia clasamentului general, devansîndu-l pe Matei Marin (ARB) cu  46 de secunde. Între cei doi, locul secund a fost ocupat de Anatoliy Pakhtusov (ISD), un alt rutier de la echipa ucraineană.

Evoluţie bună pentru echipa "gazdă"

Echipa Tuşnad Cycling Team a fost ca la ea acasă în Miercurea Ciuc, avînd aportul suporterilor veniţi special să o încurajeze. Şi au avut şi motive de bucurie. Matja Kvasina, croatul în vîrstă de 31 de ani, a avut cea mai bună evoluţie din echipa sa. A fost la 2 minute distanţă de a urca pe podium la finalul Turului Ţinutului Secuiesc şi a trebuit să se mulţumească şi cu locul 4.

Locul 11 pentru cel mai bun român

Andrei Nechita (CS Otopeni), ciclistul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, a încheiat pe locul 11, în spatele austriacului Markus Eibegger (ARB), aceasta fiind şi cea mai bună clasare pentru un rutier român.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.