JO 2012

FOTO Lotul olimpic a revenit în ţară » Imagini de la sosirea sportivilor

+23 Foto
Sportivii români au revenit în ţară Foto: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 august 2012

Sportivii români care au participat la Jocurile Olimpice s-au întors astăzi de la Londra în jurul orei 13:45.


Delegaţia României a fost aşteptată la aeroportul Otopeni de familii şi prieteni. În jurul orei 20:00, medaliaţii vor fi premiaţi de preşedintele interimar Crin Antonescu. Nouă medalii a obţinut România la Jocurile Olimpice de la Londra, două dintre ele fiind de aur.

Reacţiile sportivilor români
"M-aşteptam să fie lume multă, dar nici chiar aşa. E frumos că rezultatele noastre sînt apreciate, de aceea ne pregătim"
Rareş Dumitrescu, medaliat cu argint alături de echipa de sabie

"Mă bucur că sînt atît de mulţi oameni să ne primească. A fost o competiţie grea, ne-ar fi bucurat să reuşim mai mult, dar sîntem pe un loc destul de bun în clasament. Nu ştiu dacă voi mai participa şi la Rio, dar cred că Octavian Belu şi Mariana Bitang vor rămîne antrenori"
Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la sărituri şi bronz alături de echipa de gimnastică

"Sînt emoţionată pentru că foarte mulţi oameni au urmărit meciurile de acasă, chiar asta mi-au spus. Încerc să mă stăpînesc să vorbesc cu toată lumea. Eu vreau să mă retrag, dar trebuie să stau puţin în vacanţă, să mă gîndesc bine ce voi face în viitor"
Alina Dumitru, medaliată cu argint la judo

"Nu se pune problema retragerii. Eu o să încerc întîi să mă calific pentru Olimpiada de la Rio şi după aceea o să vedem dacă va mai fi o medalie. Eu sînt foarte mulţumit de ce a fost la Londra"
Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la tir

"Au fost cam rare medaliile României, aşa că ne-am bucurat cînd am reuşit să cîştigăm argintul. Din nefericire, noi am disputat finala cu Rusia în semifinale şi n-am mai avut energie pentru Coreea de Sud"
Mihai Covaliu, antrenorul echipei de spadă

"N-am vrut să dau emoţii, dar m-a durut foarte tare piciorul. A fost bine pînă la urmă. La primul antrenament m-a durut, am zis să trag de mine şi la al doilea deja durerea era prea mare"
Larisa Iordache, medaliată cu bronz alături de echipa de gimnastică

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.