JO 2012

Sandybell » Sandra Izbaşa a cucerit aur olimpic pentru a doua Olimpiadă consecutivă şi la aparate diferite!

Sandra Izbaşa a plutit spre aur.

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Abia se născuse cînd Sandybell a ajuns şi la noi. Un serial de desene animate produs în Japonia în 1981, care a aterizat în Europa la începutul anilor '90.

Toţi copiii o iubeau pe Sandybell, fetiţa cu codiţe aurii care locuia în Scoţia cu cîinele ei, Oliver, dar vorbea în japoneză. Era personajul care încorona serile cu o aură de veselie, de spontaneitate, de naturaleţe. Era vocea copilăriei, a inocenţei şi a bunătăţii. După Sandybell urma Telejurnalul şi bucuria se risipea, dar exista mereu promisiunea şi aşteptarea pentru a doua zi.

Sandra Izbaşa e o variantă a lui Sandybell din anii 2000-2010. E tot blondă, dar nu mai e fetiţă. E o tînără frumoasă şi zveltă, zîmbitoare cînd se eliberează de presiune, sobră în momentul concentrării, emoţionată pînă la plîns în clipa dulce a victoriei, exuberantă, aproape frenetică în viaţa de zi cu zi.

Ea a adus României a doua medalie de aur la aceste Jocuri. A făcut-o la un aparat, săriturile, pe care prinsese ciudă acum cîţiva ani, dar pe care a reuşit să-l reînveţe de minune din 2010 încoace.

A făcut-o chiar dacă nu era favorita la aur, ci doar la o medalie. A făcut-o pentru că şi-a găsit cînd a trebuit momentul de pace şi de focus. A făcut-o după ce la Beijing, în 2008, cîştiga aurul la sol. A făcut-o pentru ea, dar şi pentru noi toţi.

Povestea lui Sandybell nu coincide cu a Sandrei. Imaginea seamănă însă prea mult pentru a nu zîmbi nostalgic către fata din desenul animat şi recunoscător spre fata cu medalia de gît.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.