Liga 1

Surpriză: Rocha e în probe! » Steaua poate renunţa la el în primăvara lui 2013 dacă nu confirmă

Adi Rocha va împlini în decembrie 27 de ani

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gigi Becali va trebui să achite 350.000 de euro dacă va dori să activeze clauza prin care Rocha ar deveni fotbalistul Stelei pînă în 2016.

Steaua l-a transferat pe Adi Rocha, însă brazilianul nu e jucătorul definitiv al roş-albaştrilor. Practic, el se află în probe pe parcursul acestui sezon, iar Steaua poate renunţa la el, începînd din retur, în orice moment, dacă va fi nemulţumită de randamentul acestuia.
Rocha are două contracte semnate cu Steaua

Deşi Reghecampf a dorit să semneze din start cu Rocha un contract pe 4 ani, cel care s-a opus a fost Gigi Becali. "Nu, definitiv nu-l luăm. Îi facem un contract de un an şi un altul de 4 ani. Pe parcursul acestui an, dacă mă convinge că e de Steaua, atunci activăm înţelegerea de 4 ani, dacă nu, vom renunţa la el" a fost decizia patronului.

În cazul în care cei din Ghencea vor dori să activeze acest contract pe 4 ani, vor fi nevoiţi să plătească 350.000 de euro, după modelul Nikolici, care după ce a convins a fost achiziţionat definitiv pentru 800.000 de euro.

Altă surpriză: Rocha e deţinut de amicii lui Reghe
Cui trebuie să achite Gigi Becali cei 350.000 de euro în cazul în care Rocha va convinge şi va fi păstrat în lot definitiv? "Unor impresari brazilieni", a explicat patronul Stelei. Respectivii agenţi sînt prieteni buni cu Laurenţiu Reghecampf, antrenor care decide la Steaua dacă atacantul sud-american merită sau nu să joace! Steaua a achitat deja 150.000 de euro pentru a-l legitima pe Rocha, din postura de jucător liber de contract, bani plătiţi impresarilor, şi nu unui club, pentru că brazilianul e deţinut în acte de aceşti agenţi.

E desfiinţat de Gigi şi de Dragomir
Atît patronul Stelei, cît şi preşedintele LPF nu l-au menajat pe Adi Rocha pentru prestaţiile de pînă acum. "E prea lent, n-are nerv în faţa porţii, e moale, tocmai de-asta ratează atît de mult", a spus Becali, completat de Dragomir: "Eu dacă aş fi antrenor la Steaua l-aş folosi pe Nikolici în locul lui Rocha. Brazilianul e prea lent pentru un atacant. În plus, mie mi se pare şi un pic cam grăsuţ".

"Da, aşa este, Rocha nu e definitiv al Stelei, va trebui să mă convingă că trebuie să-l iau. Pînă atunci, mai are multă pîine de mîncat" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Eu nu prea mai vreau atacanţi străini, că n-am nimerit nici unul bun. Vreau un român, însă cel mai bun e Marius Niculae, care nu poate juca la Steaua. Mă gîndesc şi la Curelea, vom vedea dacă va veni" (Gigi Becali, patron Steaua)

Aproape toţi atacanţii veniţi în probe n-au rămas
Jucător: A rămas / N-a rămas
Habibou: N-a rămas
Pepe Moreno: N-a rămas
Arthuro: N-a rămas
Nikolici: A rămas
Tatu: N-a rămas
Maicon: N-a rămas
Bilaşco: N-a rămas
Burdujan: N-a rămas

Ce a făcut Rocha pînă acum
- a jucat în toate cele 6 meciuri oficiale disputate de Steaua în campionat şi în Europa League
- a marcat 3 goluri în Liga 1 şi 1 în Europa League
- a fost o singură dată integralist, în meciul cu U Cluj, cîştigat cu 2-1

5,80 e media notelor GSP ale lui Rocha pentru prestaţiile din acest sezon, în tricoul Stelei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.