Ciclism

Alberto Contador se întoarce în Turul Spaniei: "Sînt cu ochii pe Froome"

Alberto Contador (foto: reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor   —  miercuri, 15 august 2012

"Am muncit mult şi sînt foarte motivat. Froome e de supravegheat în Turul Spaniei". Proaspăt întors din suspendare, spaniolul Alberto Contador e convins că va avea o concurenţă dură pe şoselele iberice, dar vrea să arate că încă e liderul absolut în ciclismul profesionist

În vîrstă de 29 de ani, rutierul de la Saxo Bank participă în Turul Spaniei cu ochii fixaţi pe tricoul roşu. Contador a cîştigat competiţia la singura sa participare, în 2008, şi se va baza pe Jesus Hernandez, Daniel Navarro şi Benjamin Noval, locotenenţii alături de care s-a impus în ultimul său Mare Tur, pentru a fi primul pe podiumul din Madrid.



Concurenţa se dovedeşte destul de densă, în condiţiile în care Chris Froome şi o echipă Sky complet dedicată britanicului vor încerca să completeze un sezon de colecţie pentru ciclismul din Regat. Froome a terminat pe locul secund Turul Spaniei din 2011, în faţa lui Bradley Wiggins, dar rolurile s-au schimbat în Turul Franţei din acest an, atunci cînd Wiggo a obţinut prima victorie britanică în Hexagon.



"Froome a arătat anul trecut că e pregătit să cîştige Vuelta. Anul acesta a arătat o formă incredibilă în Turul Franţei şi a demonstrat că a fost cel mai puternic ciclist. Ştiu că Froome vine în Turul Spaniei pentru tricoul roşu şi că va fi un adversar de temut", a explicat Contador pe site-ul personal.



Al patrulea în Eneco Tour, acolo unde şi-a reglat ultimele şuruburi înainte de Vuelta, Contador spune că "m-am pregătit bine. Voi avea ca ţintă victoria în clasamentul general din Vuelta. Ştiu că şi alţii vor avea asta în gînd, dar uneori cîştigi şi alteori pierzi. Am muncit mult şi sînt extra-motivat, pentru că e o cursă în ţara mea natală".



CITEŞTE ŞI: Începe Turul Spaniei! Alberto Contador revine pe şosea + alţi 3 favoriţi



Turul Spaniei numără 21 de etape, disputate între 18 august şi 9 septembrie. E de notat că organizatorii au optat pentru un traseu la nord de Madrid, nicio etapă neavînd loc în sudul Spaniei, după temperaturile groaznice de anul trecut. Etapele vor fi comentate pe GSP.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.