Liga 2

Dirijor la 50 de ani » Iosif Rotariu s-a legitimat la echipa înfiinţată de suporterii bănăţeni, SS Poli

Rotariu va porni din nou la drum din liga a 5-a.

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul mijlocaş al Politehnicii a evoluat deja în cîteva amicale pentru noua sa formaţie şi aşteaptă startul sezonului oficial în liga a 5-a.

Suporterii Timişoarei care nu au acceptat fuziunea cu ACS Recaş, iniţiată de autorităţile locale, au înfiinţat o echipă care să pornească din judeţ, SS Poli, formaţie pentru care Iosif Rotariu a acceptat să revină în teren la vîrsta de 50 ani!

Roti s-a reacomodat deja cu tricoul alb-violet după ce a jucat în mai multe meciuri amicale. "Mă simt exact aşa cum mă simţeam la prima experienţă de la Poli din 1980. Sufletul meu a rămas tînăr. Eu am jucat şi pînă acum la Jimbolia, dar de acum îmi doresc să ajut Poli să promoveze cît mai repede. Nu credeam vreodată să retrăiesc asemenea emoţii şi totul merită cînd vezi cîţi suporteri vin la un meci, chiar dacă el este unul amical", a spus emoţionat Iosif Rotariu.

Sportul l-a salvat!
În urmă cu nouă ani, Rotariu a fost operat pe creier din cauza unei tumori benigne. Deşi medicii şi familia i-au recomandat să renunţe la sport şi să se odihnească cît mai mult, mijlocaşul a ignorat orice avertisment. În plus, la mai puţin de un an de la intervenţia chirurgicală, avea un program aidoma unui sportiv de performanţă! "Sportul este viaţa mea, nu am cum să renunţ la el", a explicat Roti, care face mişcare minimum 6 ore pe zi!

Secretul menţinerii
Programul lui Iosif Rotariu nu s-a schimbat mult de la momentul retragerii. Ba mai mult, el nu s-a îngrăşat nici măcar cu un kilogram! "În fiecare dimineaţă joc două ore tenis de cîmp, apoi un fotbal şi în final merg la fitness. Eu doar asta ştiu să fac, sport şi odihnă", a dezvăluit Roti secretul tinereţii sale.

Vlătănescu pe turnantă
O altă surpriză aşteptată de cei de la SS Poli este revenirea în iarbă a lui Petre Vlătănescu, fostul fotbalist al lui Poli, care astăzi are 53 de ani, dar a rămas la fel de apropiat de sport ca şi bunul său prieten Rotariu. "Voi încerca să îl conving şi pe Vlătănescu să vină alături de mine în acest proiect. Şi-a dat acordul verbal că va veni şi sînt sigur că, avînd doi jucători cu experienţă, nu vom avea probleme", a explicat Rotariu.

"Pe bancă este foarte uşor să stai şi să ţipi la alţii. Oricine poate face asta. În teren este mai greu" (Iosif Rotariu, jucător SS Poli Timişoara)

"Cu Rotariu în teren şi cu încă doi jucători experimentaţi, orice echipă poate promova fără probleme. Vor cîştiga toate meciurile la scor" (Gheorghe Chivorchian, fost preşedinte Poli)

"Este o mare plăcere să îl antrenez pe Roti. Va duce fără probleme 90 de minute" (Antonio Foale, antrenor SS Poli)

20 de ani a jucat Rotariu la Poli Timişoara

42 de goluri a înscris mijlocaşul pentru formaţia alb-violetă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.