Europa League

Atac letal, apărare rigidă » Metalist Harkov a învins la scor de neprezentare "lanterna" campionatului ucrainian

Cristaldo (în galben) a marcat o "dublă" şi a ajuns la cota 3 în acest sezon

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa ucraineană nu a avut probleme mari împotriva grupării de pe ultimul loc, Goverla-Zakarpattia Ujgorod, arătînd doar cîteva slăbiciuni în apărare. În schimb, atacul arată senzaţional.

Cu doar cîteva zile înaintea turului cu Dinamo, Metalist a reuşit cea mai clară victorie din acest sezon. 3-0 cu nou-promovata Goverla, echipă care marcase şi cu Dinamo Kiev, şi cu Şahtior!

Cu argentinianul Villagra accidentat, mijlocaşul central Şelaiev a fost trecut pe partea dreaptă a apărării. A fost vulnerabil, aşa că antrenorul Markevici a schimbat tactica imediat după pauză, trecîndu-l în centrul liniei defensive. Începînd cu un 4-4-2, echipa s-a transformat în 3-4-3, fundaşul stînga Pşenicinih fiind înlocuit de Rebenok, venit de la coşmarul lui Dinamo, Vorskla!

Dacă apărarea a fost greoaie, fundaşii centrali Gueye şi Torsiglieri arătînd că sînt vulnerabili, atacul a excelat. Filiera sud-americană a funcţionat perfect, iar Sosa, Cleiton sau Cristaldo s-au descurcat de minune. O surpriză plăcută a fost nou-venitul Willian, care a înscris primul său gol în Ucraina.

Mazilu a "radiografiat" Metalistul
Jucător în Ucraina, la Arsenal Kiev, Ionuţ Mazilu a făcut o analiză a celor de la Metalist. "Echipa profită la maximum de spaţiile create, din acest motiv joacă mai bine în deplasare. Se lasă dominată pentru a lovi pe contraatac", a spus atacantul. Fostul rapidist a venit şi cu soluţii: "Dacă nu marchează după o oră de joc, încep să se precipite. Dinamo trebuie să profite de spaţiile dintre linii şi de rigiditatea fundaşilor centrali!", a conchis Mazilu.

Bilete ieftine în Ucraina
Clubul din Harkov a pus în vînzare biletele pentru partida cu Dinamo. Tichetele, vîndute deocamdate doar pe internet, au preţuri extrem de accesibile. Cele mai ieftine sînt la peluze şi costă 25 de grivne, în jur de 10 RON. Cele mai scumpe au valoarea de 65 de grivne, aproximativ 30 RON, şi sînt la tribuna 0 a stadionului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.