Europa League

Şumi ar băga rezervele! » Antrenorul Vasluiului vrea să menajeze titularii în partida cu Inter pentru meciul cu Steaua

Relaţiile dintre Porumboiu şi Şumudică nu mai sînt extraordinare

Articol de Iulian Pavel  —  marți, 21 august 2012

Antrenorul galben-verzilor intenţionează să menajeze mai mulţi titulari la meciul de joi, Porumboiu nici nu vrea să audă de aşa ceva: "Ne facem de rîs!"

După ce şi-a aflat adversarul din play-off-ul Europa League, Marius Şumudică a declarat mereu că echipa sa porneşte clar cu şansa a doua în "dubla" cu Inter Milano. Conştient de diferenţa de valoare dintre elevii săi şi supervedetele italiene, Şumi se gîndeşte să dea mai multe şanse fotbaliştilor ce au evoluat mai puţin în acest start de sezon şi să-i lase pe bancă pe cei care au dus greul pînă acum.

Îi menajează pentru Steaua
Principalul motiv pe care îl invocă tehnicianul de 41 de ani pentru menajarea oamenilor importanţi din lot e chiar următorul meci din campionat, în care Vasluiul întîlneşte Steaua. Chiar i-a transmis lui Adrian Porumboiu: "Avem o partidă extrem de dificilă, doar 8 puncte pînă acum în Liga 1, trebuie să urcăm în clasament şi să ne apropiem de Steaua. Nu putem să mai facem paşi greşiţi în campionat dacă vrem titlul, iar cu Inter avem puţine şanse".

Finanţatorul moldovenilor este însă de altă părere şi crede că Vasluiul poate spera la calificare: "Nu vreau să ne facem de rîs! De ce să nu mergem mai departe?! Eu chiar cred că putem da lovitura!".

Cele mai importante piese pe care Şumudică vrea să le odihnească sînt Sînmărtean, Niculae, N'Doye, Milanov şi Sălăgeanu, toţi cu multe minute în tricoul galben-verzilor în ultimele săptămîni, şi crede că aceştia vor arăta mult mai bine cu Steaua dacă nu vor evolua joi.

Vine Hizo?
Un alt motiv pentru care Şumi insistă să nu joace cu echipa de bază este şi posibila demitere în cazul unui rezultat slab în derby-ul cu Steaua. Porumboiu a şi avut o discuţie cu Dorinel Munteanu, dar în acest moment cele mai mari şanse de a prelua echipa le are tot Viorel Hizo care ar putea fi noul antrenor încă de la returul din Italia!

S-a băgat şi în "cazul Varga"
Porumboiu a fost cel care l-a introdus pe Varga în primul "11" pentru meciul de la Bistriţa, deşi Şumudică nu-l luase în calcule pe fostul "student". Venit la Vaslui cu numai 3 zile înaintea duelului cu ardelenii, Varga a început încă din primul minut, fiind cerut de patron: "L-am adus ca să joace, deci trebuie să joace. Bagă-l titular!". Varga va fi în primul "11" şi la turul cu Inter Milano.

"Ştiţi care-i problema? Ne bazăm doar pe 12-13 jucători, nu pot evolua din 3 în 3 zile la cel mai înalt nivel" (Marius Şumudică, după 0-0 cu Pandurii)

"Îmi pare rău că am picat cu o echipă românească. Inter tratează cu seriozitate orice meci, vrem să ne calificăm în grupele Europa League şi, în caz că ajungem în primăvară, cu siguranţă ne vom gîndi la trofeu" (Cristi Chivu, fundaş Inter)

1,14 e cota lui Inter la calificarea în grupe, conform Bet365. Cota moldovenilor e 5,50

1-0 pentru Inter e scorul cel mai probabil din punctul de vedere al caselor de pariuri, cota 5,50 la Bet365

8,00 e cota pentru o victorie la 0 a Vasluiului, obiectivul declarat de Coman într-un interviu acordat Gazetei de ieri

1,62 e cota pentru un gol marcat de moldoveni în disputa tur cu Internazionale

ALTE ŞTIRI DESPRE VASLUI:

2.000 din prima zi
Oficialii moldoveni au pus de ieri în vînzare tichetele pentru meciul tur cu Inter, iar fanii Vasluiului au luat cu asalt casele de bilete. În ciuda preţurilor ceva mai ridicate, 25 de lei la peluză e cel mai ieftin, oficialii cred că se vor vinde toate biletele pînă la ora întîlnirii cu Inter. Tichetele se vînd la Vaslui, dar şi la Piatra-Neamţ.

Inter nu se antrenează în România
Italienii vor sosi mîine seară în ţară pentru duelul cu Vasluiul şi vor ateriza la Bacău, la ora 18:00. Milito şi compania nu vor face antrenamentul oficial pe stadionul din Piatra-Neamţ, preferînd să se antreneze în dimineaţa zilei de miercuri la Milano, urmînd ca după prînz să decoleze spre România. Inter se întoarce în Italia joi noaptea, imediat după finalul partidei.

Curelea nu e al Vasluiului
Dacă Varga a jucat deja pentru Vaslui în meciul de la Bistriţa şi are şanse mari să evolueze şi cu Inter după ce a fost trecut pe lista UEFA pentru această "dublă", Costin Curelea (28 de ani) mai are de aşteptat pînă să debuteze pentru galben-verzi. Transferul atacantului de la Sportul nu a fost încă perfectat şi poate rata şi derby-ul cu Steaua, existînd încă unele probleme contractuale între cele două părţi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.