Campionate

Turcii vor să răzbune "crimele" de la Moscova » Ultraşii lui Spartak au făcut ravagii la meciul cu Fenerbahce

Yobo, apărătorul lui Fenerbahce, îl faultează din spate pe Emenike, cel care a deschis scorul pentru Spartak pe stadionul Lujniki // Foto: AP/Rompres

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ca răspuns, fanii radicali ai lui Fener au spart site-ul duşmanilor ruşi, ameninţînd: "Nu lăsăm nici o crimă nepedepsită".

Marţi seară, la Spartak - Fenerbahce (2-1), în play-off-ul Ligii Campionilor, huliganii gazdelor au vrut să-şi insulte adversarii. Şi au găsit o cale la care rivalii nu se aşteptau. Au afişat bannere cu semnul interzis lipit de imaginea moscheilor (foto) şi au ars în peluză portretul lui Kemal Ataturk, fondatorul şi primul preşedinte al Turciei moderne.

Pentru turci, "o asemenea jignire profundă nu poate fi acceptată", au reacţionat ultraşii furioşi ai lui Fener, care s-au transformat în hackeri şi au devastat, ca prim răspuns, site-ul oficial al lui Spartak. Lăsînd în urmă şi un mesaj ameninţător: "Nici o crimă nu rămîne nepedepsită". Şi pregătesc răzbunarea pe 29 august, cînd ruşii ar trebui să vină la Istanbul, pentru returul de pe "Sukru Saracoglu".

Dacă vor mai veni. Pentru că UEFA a aflat de nebunia de la Moscova şi Spartak riscă inclusiv să fie suspendată din această ediţie a cupelor europene.

Galeria fanatică a lui Spartak este deja recidivistă:
- pe 28 septembrie 2010, după o altă "demonstraţie de forţă" a suporterilor, la partida cu Zilina, din grupele Champions League, clubul moscovit a fost amendat cu 75.000 de euro. Iar echipa a fost obligată să joace un meci cu porţile închise.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.