Liga 1

VIDEO Trandafir de la Moldova » Steaua şi-a găsit un nou "gropar": Răzvan Stanca

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A fost derby adevărat aseară, iar trupa lui Şumi a întors în stil european o seară şi o victorie ce păreau negre. Steaua a căzut inexplicabil şi a bifat primul eşec în Liga 1.

S-a luptat aseară ca la Podu' Înalt! Versiunea august 2012 a celebrei bătălii a fost pe terenul de fotbal, unul foarte bun, ceea ce a devenit o ştire printre atîtea probleme cu gazoanele româneşti. Steaua, la primul test serios din acest sezon, a dovedit că nu degeaba se gîndeşte la un nou titlu după o pauză lungă de 6 ani.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Predatorii
Prima repriză i-a aparţinut autoritar de-a dreptul. A fost şi duelul dintre Rusescu şi Coman, duelul părţii de început. Amîndoi ar trebui apreciaţi. Atacantul a şutat acrobatic, în minutul 11, din centrarea lui Popa, dar goalkeeper-ul a scos senzaţional de lîngă bară. Apoi, în minutul 37, stelistul a tras din prima, după pasa lui Tănase, dar Coman a respins de genul ''pe aici nu se trece!".

Un artist solitar
Vasluiul a părut o echipă murată nu de ploaie, ci de războaiele grele cu Fener şi cu Inter Milano. Sînmărtean a fost decupat din filmele cu fotbalişti, e o plăcere să-l vezi cum desenează, însă nu poate definitiva un tablou singur. Ceilalţi din ofensivă n-au ştiut să-i susţină operele din iarbă. Nici Niculae, nici Antal, nici Varga n-au fost în corelaţie directă cu creatorul echipei.

În rest, multă atitudine, caracter, bucureştenii plecînd frustraţi la cabine cu gîndul că n-au obţinut practic nimic din posesia balonului sau din evoluţia superioară. Coman a fost răzeş adevărat pentru moldovenii lui!

Chiricheş magnificul
Cu sabia demiterii deasupra capului, Şumudică a riscat totul pe cartea atacului, aducîndu-şi aminte de tinereţe. I-a scos pe Varga, absent, şi pe Caue, închizător, pentru Stanciu, la creaţie ofensivă, şi pe Sburlea să-l ajute pe Niculae. Replica Stelei: o cursă incredibilă a lui Chiricheş (51), fundaşul a lăsat adversari cu duiumul pe drum, i-a pasat lui Tănase, acesta i-a dat balonul lui Chipciu, care, din centrul careului, l-a executat fără milă pe Coman! Defensiva amfitrionilor a devenit permeabilă, iar Chipciu a fost la o deviere de golul 2. Pintilii (56) a nimerit bara, după ce Coman a respins acolo.

Revenire ca-n cărţi
Cum în fotbal, ca-n viaţă, ce nu te omoară te poate întări, Celeban (58) a pus capul la centrarea lui Sînmărtean, Stanca a băut din acelaşi pahar cu Tătăruşanu, iar Vasluiul a egalat: 1-1! Primul gol încasat din fază fixă de către oamenii lui Reghe. Moldovenii au renăscut, Sburlea (66) a tras în bălării. Iar Coman (67) a fost iar la post la şutul lui Nikolici.

"Săgeată" a căutat bolta, mingea s-a dus "peste". N'Doye (74) a trimis o torpilă către poarta adversă, dar bara a fost, de această dată, aliatul Stelei. Profitînd de somnolenţa lui Stanca, Sînmărtean (85) a dat lovitura de graţie, încununîndu-şi o seară de vis: 2-1.

Celeban (88) a trimis mingea în bară, ex-dinamovistul Niculae (89) a punctat la colţul lung pentru o victorie remarcabilă, iar Steaua a fost îngenuncheată, în premieră, tocmai cînd credea că are Liga 1 sub control.

"Stanca a luat gol ca Bornescu cu Dinamo. O să stea şi el pe bancă de acum. Dacă eşti portar, ieşi pe centrare, nu stai şi te uiţi! Golul doi a fost de rîs. Asta înseamnă figuri de mare şmecher, figuri de mare portar" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Astăzi Şumudică nu a avut-o mică. Dacă o aveam mică, nu făceam schimbările astea inteligente. Am schimbat sistemul la pauză şi am cîştigat meritat" (Marius Şumudică, antrenor Vaslui)

"Sper că le-am dat o palmă contestatarilor mei. Îmi pare bine că am cîştigat, nimic nu se compară cu un gol împotriva Stelei!"

(Marius Niculae, atacant FC Vaslui)

Steliştii s-au bătut între ei
Înaintea partidei, suporterii bucureşteni veniţi la Vaslui nu au fost lăsaţi să intre pe stadion de conducerea gazdelor întrucît nu aveau bilete achiziţionate. Mihai Stoica a intervenit şi a rezolvat ca aceştia să intre în arenă, însă cîţiva ultraşi au rămas afară, unde au bătut un suporter aflat în parcarea stadionului. Aceştia l-au umplut de sînge pe un fan despre care credeau că este susţinător al Vasluiului, însă el era tot stelist! Băiatul aflat în stare de şoc a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital.

Inbox:
- Tănase a devenit cel mai bun pasator din Liga 1, "decarul" Stelei ajungînd la cota 4. Pe lîngă assist-uri, piteşteanul a mai reuşit şi 3 goluri în cele 6 etape scurse.
- Fundaşul Florin Gardoş şi mijlocaşul Andrei Prepeliţă au fost lăsaţi în afara lotului de către Reghecampf şi au urmărit partida din loja stadionului Municipal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.