Auto

Michael Schumacher, al doilea pilot din istorie cu 300 de MP parcurse

+2 Foto
Michael Schumacher (foto: reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 august 2012

Germanul Michael Schumacher va intra în clubul select al piloţilor cu cel puţin 300 de Grand Prix-uri parcurse în carieră. Pilotul în vîrstă de 43 de ani este doar al doilea membru

În ciuda faptului că a fost nevoit să se retragă în şase din cele 10 curse ale sezonului, Michael Schumacher a obţinut un podium în Marele Premiu al Europei, primul după întoarcerea în sportul cu motor, şi vrea să marcheze, în acest weekend, cursa cu numărul 300 din carieră. Pilotul celor de la Mercedes este convins că circuitul rapid de la Spa Francorchamps, combinat cu inteligenţa sa, vor fi reţeta de succes pentru o clasare cît mai bună.

"Ştiu circuitul Spa ca pe propria sufragerie. Pentru mine e, cu siguranţă, cel mai bun circuit din lume. Aici am celebrat cele mai multe lucruri din viaţa mea. Aici am debutat, aici am cîştigat prima mea cursă şi am obţinut primul meu campionat mondial. Faptul că voi parcurge şi al 300-lea MP înseamnă că trebuie să sărbătoresc. Dar şi să fac tot ce e posibil pentru victorie", a explicat septuplul campion mondial.

Singurul rutier care a trecut de 300 de curse alergate este brazilianul Rubens Barrichello.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.