Campionate

Ţara în care au fost asasinaţi 15 patroni în 10 ani! » Fotbalul din ţara vecină, subiectul unei ample anchete BBC

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reporterii postului britanic au dezvăluit la emisiunea Crossing Continents ravagiile crimei organizate în fotbalul bulgar.

O investigaţie realizată de BBC în Bulgaria a ajuns la o concluzie dură: "Iată ţara cu cei mai mulţi patroni de cluburi asasinaţi din lume! 15 proprietari au fost ucişi în ultimii zece ani!".

Fotbalul de la sud de Dunăre are legături puternice cu crima organizată: "Meciuri trucate, spălare de bani, iar la sfîrşit, oameni ucişi. Conducătorii, jucătorii şi arbitrii fac parte din mafia pariurilor".

BBC a prezentat în emisiunea Crossing Continents trei cazuri.
1. Un meci între Levski şi Lokomotiv Plovdiv. Scenariul: neaşteptată întoarcere a rezultatului în repriza a doua. A fost 2-0 la pauză, 2-3 la final.
2. Trimisul unei case de pariuri, Iordan Dinov, a alertat presa înaintea unui joc Lokomotiv Plovdiv - Litex. Acelaşi scenariu, acelaşi deznodămînt, în noiembrie 2011. Dinov a fost omorît în aprilie 2012.
3. Stefano Kuncev, portar la "naţionala" de juniori, a fost bătut în plină stradă în primăvară de doi indivizi: "Nu mi-au spus nici un cuvînt. A doua zi, mi s-au propus 20.000 de euro ca să truchez o partidă internaţională. Bătaia a fost ameninţarea, banii recompensa".

Trei omorîţi în doi ani!
Lokomotiv Plovdiv este un club ţintă pentru gangsterii bulgari. În mai 2007, Aleksandr Tasev, proprietarul său, a fost împuşcat mortal lîngă Mercedesul său la marginea Sofiei. Tasev cumpărase gruparea în 2006, după ce precedentul patron, Georgi Iliev, unul dintre interlopii cunoscuţi la sud de Dunăre, a fost omorît într-un bar din Sunny Beach. Cu un an înainte, şi predecesorul acestuia fusese asasinat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.